Dzień dobry.
Chciałbym bardzo prosić o pomoc w temacie udostępnienia NASa w internecie. NAS jest za drugim routerem/modemem. Przygotowałem schemat podając przykładowe adresy, gdyż potrzebuję konkretnej, precyzyjnej pomocy. Nie znam się na sieciach i z trudem ogarniam temat DHCP i bramy. Skorzystałem z managera MyQNAPCloud, ale po długim mieleniu ten niby prawidłowo konfiguruje router2 do którego jest podłaczony, ale podaje, że łączność przez internet nie przechodzi testu. Podejrzewam że serwer "nie widzi" router 1. Router 1 jest podłączony do internetu stałym łączem światłowodowym.
Dziękuję z góry za pomoc.
.
Login - Dropbox
Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2 Build 1594Chciałbym bardzo prosić o pomoc w temacie udostępnienia NASa w internecie. NAS jest za drugim routerem/modemem. Przygotowałem schemat podając przykładowe adresy, gdyż potrzebuję konkretnej, precyzyjnej pomocy. Nie znam się na sieciach i z trudem ogarniam temat DHCP i bramy. Skorzystałem z managera MyQNAPCloud, ale po długim mieleniu ten niby prawidłowo konfiguruje router2 do którego jest podłaczony, ale podaje, że łączność przez internet nie przechodzi testu. Podejrzewam że serwer "nie widzi" router 1. Router 1 jest podłączony do internetu stałym łączem światłowodowym.
Dziękuję z góry za pomoc.
.
Login - Dropbox
Model serwera: QNAP 253 Pro
Oprogramowanie router 2: DD-WRT
Oprogramoiwanie router 1: FunBOX3.0