witam jako ze dopiero zaczynam zabawe z nasami to moj pierwszy ts 264 musze nieco podpytac chcialem uruchomic qbittorenta w kontenerze?? chyba dobrze pisze normalnie udalo mi sie uruchomic ale wlasnie chcialem w kontenerze zeby byl odizolowany od systemu i jak to sie robi?? pobralem jakis obraz uruchomiłem kontener ale co dalej?? pomozecie??
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
czytałem wiekszosc tych watkow ale dalej nie wiem jak mamto zrobic te dockery sa jakies ciezkie dla mnie nie ogarniam
masz do wyboru 3 drogi
1. wyklikanie przez Container Station <- nie pomoge, uważam to zły pomysł
2. wklepanie paru linijek do SSHa (użycie docker run ..) , dobra dla początkujących <- pomoge
3. użycie pliku compose (docker compose ...) , edytuje sie plik tekstowy , która ustawia całą konfiguracje środowiska kontenerów , zaawansowane , ale potężne <- pomoge
którą droge wybierasz padawanie dockera ? :>
1. wyklikanie przez Container Station <- nie pomoge, uważam to zły pomysł
2. wklepanie paru linijek do SSHa (użycie docker run ..) , dobra dla początkujących <- pomoge
3. użycie pliku compose (docker compose ...) , edytuje sie plik tekstowy , która ustawia całą konfiguracje środowiska kontenerów , zaawansowane , ale potężne <- pomoge
którą droge wybierasz padawanie dockera ? :>
jak masz windowsa 11 - to masz terminal/powershella
tam się wklepuje "FAQ SSH nazwa_usera_qnap@IP.QNAP" i z główki
tam się wklepuje "FAQ SSH nazwa_usera_qnap@IP.QNAP" i z główki
normalne - nie widzisz znaków które wpisujesz
tak niechcący zakładam że w QNAPie włączyłeś FAQ SSH i zezwoliłeś swojemu userowi na dostęp do niego ? How do I access my QNAP NAS using SSH?
Połączono posty:
tak niechcący zakładam że w QNAPie włączyłeś FAQ SSH i zezwoliłeś swojemu userowi na dostęp do niego ? How do I access my QNAP NAS using SSH?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
więc 1/3 roboty za Tobą !
jaką wersja qbitorrenta potrzebujesz ?
pamiętaj zależy to od Twoich prywatnych trackerów , przy publicznych generalnie trzymasz się ostatniej wersji
lista wersji https://hub.docker.com/r/linuxserver/qbittorrent/tags
jaką wersja qbitorrenta potrzebujesz ?
pamiętaj zależy to od Twoich prywatnych trackerów , przy publicznych generalnie trzymasz się ostatniej wersji
lista wersji https://hub.docker.com/r/linuxserver/qbittorrent/tags
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.