Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Witam, potrzebuję QNapa do małego biura. Ma być on w szczególności wykorzystywany jako chmura z racji, że pracownicy są porozrzucani po Polsce. Najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie plików, a dokładnie o zabezpieczeniu się przed włamaniem. Czytałem już o Boxcryptorze, który szyfruje pliki umieszczane w chmurze i nawet jeśli ktoś niepowołany zaloguje się do chmury to i tak żadnego pożytku z plików nie ma. Ale Boxcryptor to jednak za drogie rozwiązanie jak dla mnie. Do głowy mi przyszło wykupienie certyfikatu do https i na to się raczej zdecyduję chociaż i tak jak by się ktoś włamał to i tak ma dostęp do niezaszyfrowanych plików.
Jaki model moglibyście mi polecić do takiej chmurki? Chodzi raczej o te tańsze.
hmmm - najbezpieczniej nie mieć NASa podłączonego do sieci Internet.
drugie w kolejce jest połączenie VPN pracownika do NASa który przecież może szyfrować dane wewnętrznie (tylko modele z Intelem polecam do tego).
Odbezpieczasz dane podczas startu NASa - wpisując hasło do panelu WWW QTSa.
Równie dobrze można dane trzymać w postaci kontenerów VeraCrypt/TrueCrypt na NASie ale to już hardcore.
Właśnie kontener na Veracrypt wydaje mi się najbezpieczniejszym a zarazem najprostszym rozwiązaniem. VPN trochę drogo, jak na moje możliwości. Dzięki panowie za rady i za podpowiedź co do modelu. Pozdrawiam
P.S. Jeśli dobrze rozumiem to jeśli miałby być kontener na VeraCrypt to wymiana plików mogłaby się odbywać tylko na kontenerze umieszczonym w chmurze. Ponieważ autosynchronizacja z lokalną maszyną nie zadziała?