Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
To może w tych 1.3 bo w moich nie łykaju tego hasła ani żadnego innego które znalazłem w sieci
upload_2015-12-9_21-45-26.png
jak masz dostęp do uboota via rs232, to możesz spróbować sztuczki z init=/bin/sh - powinno sie zabootować w single user mode

Udało się jak na razie częściowo ożywić kamerę . Otóż trzeba być szybkim bo jest na to 16 sekund zanim reboot się zrobi :) Po zalogowaniu do telneta kamery trzeba wyedytować poprzez fantastyczny edytor vi \etc\init.d\rcS i wyłączyć wsio po linii ifconfig lo 127.0.0.1 po tym zabiegu nie restartuje już się w kółko .. A później myślę że już z górki .. Dam znaka jak odpali :) Przy kombinacjach alpejskich czasowo polecam dodać po wyżej wymienionej linijce odpowiedni sleep w celu opóźnienia w przypadku kiedy skopiemy coś w app ..

• Wow
Reakcje: Silas Mariusz
ja WAs tak czytam i sie zastanawiam skad Wy jestecie :D..lotus..przed rozkreceniem mojej Kam faktycznie resetowala sie co iles s...po rozkreceniu ..wlacza sie irda sie zalacza ,ciepla sie robi,na routerze zapala sie LAN i koniec.IP brak .

Moje kamerki właśnie przyszły, poczekam aż się trochę zagrzeją i zacznę testować. Miało nie być już kopułek a taką dostałem ;)
P.S. Domyślam się, że + jest na bolcu w gnieździe zasilającym? Bo w instrukcji nic nie ma.

Moje kamerki właśnie przyszły, poczekam aż się trochę zagrzeją i zacznę testować. Miało nie być już kopułek a taką dostałem ;)
P.S. Domyślam się, że + jest na bolcu w gnieździe zasilającym? Bo w instrukcji nic nie ma.
daj foty jakie dostales...czy maja przetwornik na imx 238 w instrukcji masz Parameter Description. bo wlasnie zamowilem tez dodatkowo 2 kopulki.

zasilacz 12 V min 1 A..wpinasz bolec i wio

Wg instrukcji kopułka to IMX238+H13518C. O zasilaniu jest tylko 12V CD i PoE 802.3af. Nawet nie wiem jak się zabrać za rozkręcenie jej, jeśli o to Ci chodzi ;)
Tubową kumpel przechwycił, prędko nie odda.

ja WAs tak czytam i sie zastanawiam skąd Wy jestecie :D..lotus..przed rozkreceniem mojej Kam faktycznie resetowala sie co iles s...po rozkreceniu ..wlacza sie irda sie zalacza ,ciepla sie robi,na routerze zapala sie LAN i koniec.IP brak .

Skąd jesteśmy ? > My z niedaleka :) odpaliliśmy to umarłą kamerę zgrane app z innej i śmiga ..Wyłączyliśmy w init.d sieć p2p bo potrzebna jest jak czerak na d.... .. Sprawdz czy ten soft ją widzi http://mwpower.pl/app/HisiliconUpgradeDevice.zip
bo jak rozumiem pinga niet do niej na 192.168.1.168 ?

Czy znalazłyby się w magazynie jeszcze trzy kamerki tubowe ?.

Pingi nie odpowiadają na ip 100 .LAN się świeci. Sprawdzę czy ten soft ja zobaczy .jak możesz napisz do mnie na pw.

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. *
  2. ONVIF Device Test Tool
  3. wykryć port USB
  4. kamera na baterię