Rozwiązany Magento 2 i mysql qnap

Discussion in 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' started by sznels, Mar 21, 2020.

Loading...
Tags:
  1. sznels
    Offline

    sznels Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 2, 2018
    Messages:
    23
    Local Time:
    12:15 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82T
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82T 1 GbE
    Jestem pewien ze dobre hasła podałem...
    --- Połączono posty, Mar 22, 2020, Data oryginalnego postu: Mar 22, 2020 ---
    link
    --- Połączono posty, Mar 22, 2020 ---
    albo coś z adresami pokręciłem :

     

    Attached Files:

  2. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:15 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    no przecież user to root :O
    --- Połączono posty, Mar 22, 2020, Data oryginalnego postu: Mar 22, 2020 ---
    upload_2020-3-22_16-42-10.
    --- Połączono posty, Mar 22, 2020 ---
    kwestia zarządzania userami to już nie moja wiedza ..
     
  3. sznels
    Offline

    sznels Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 2, 2018
    Messages:
    23
    Local Time:
    12:15 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82T
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82T 1 GbE
    na pewno coś źle robię
     

    Attached Files:

  4. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:15 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    a z głupia zapytam , na gołym mariadb jest jakaś baza danych ?
    moze trzeba ją stworzyć ? nie znam magento, więc strzelam że kreator nie jest inteligenty , żeby sobie zrobić tą bazę (wnioskując po komunikacie)
     
  5. sznels
    Offline

    sznels Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 2, 2018
    Messages:
    23
    Local Time:
    12:15 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82T
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82T 1 GbE
    Niestety nawet nie wiem jak ja mogę wejść aby utworzyć z panelu bazę -
    ale chyba on zrobił bazę o nazwie test

    Jest jakiś specjalista od baz?
    Chociaż słyszałem ze Magento na apache to zły pomysł, ze muli ze błędy. Ale co osoba to opinia
     
  6. Spooky
    Online

    Spooky Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    500
    Local Time:
    12:15 AM
    Ratings:
    +202 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Baza test jest domyślnie tworzona przy instalacji MySQL/MariaDB. Jak instalujesz serwer bazodanowy z konsoli to jest nawet pytanie o jej usunięcie - tak, możesz się jej śmiało pozbyć.

    Jeśli chodzi o połączenie, ściągnij sobie jakiegoś klienta SQL (np. HeidiSQL - MariaDB, MySQL, MSSQL and PostgreSQL made easy) i podłącz się nim do kontenera - adres IP serwera (kontenera) masz w portainerze, dane logowania (roota) sam ustawiałeś, o wystawienie portu walczyłeś więc też go znasz.