- 5 Kwiecień 2008
- 10 189
- 4 699
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Online RAID Level MigrationOnline RAID Level Migration supports the following RAID migrations:
Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak 
zapisać dane na dysku (dyskach) zewnętrznym, wyczyścić te dwa, założyć rajda na nowo i przekopiować dane z dysku (dysków) zewnętrznych..
zapisać dane na dysku (dyskach) zewnętrznym, wyczyścić te dwa, założyć rajda na nowo i przekopiować dane z dysku (dysków) zewnętrznych..
migracja = operacja bez utraty danych, to co napisałes jest jednym rozwiązaniem.zapisać dane na dysku (dyskach) zewnętrznym, wyczyścić te dwa, założyć rajda na nowo i przekopiować dane z dysku (dysków) zewnętrznych..
to co robię źle, bo mi przy próbie migracji z RAID Pojedynczy do RAID1 pokazuje taki komunikat:migracja = operacja bez utraty danych, to co napisałes jest jednym rozwiązaniem.
o HDD 4TB na którym są dane chcę dołożyć drugi taki sam i stworzyć RAID1
ps.
czy komunikat o usunięciu danych dotyczy dysku dokładanego, który chcę dołączyć do RAID1, czy tez dotyczy tego na którym są dane i chcę go zmigrować z RAID Single do RAID1??
Muszę mieć pewność, bo nie chcę stracić danych
to nowy dysk czy stary ?
slot2 - HDD z utworzoną pulą1 i wolumenem 1 (2TB) oraz wolumenem 2 (1,6TB)
slot3 - nowy dysk -taki sam jak ten w slot2
no to kasuj - skoro to nowy PUSTY dysk
Czyli dane z HDD ze slotu2 nie będą ruszone/skasowane?
Komunikat dotyczy tylko usuwania danych z dysku nowego (slot3)??
thx 
ps.
czytać umiem (nawet czasem udaje się ze zrozumieniem...
), ale pierwszy raz robiłem taką operację i strach przed utrata danych trochę paraliżuje i powoduje, że szukasz potwierdzenia u bardziej doświadczonych w danej tematyce... dzięki za poświęcony czas 
ps.
czytać umiem (nawet czasem udaje się ze zrozumieniem...