Wiem, że idiotów nie sieją tylko sie rodzą i niestety trafiło na mnie. W identycznej sytuacji co kolegi SławkaR w temacie TS-219P awaria po aktualizacji firmware do 4.1 spróbowałem sposobu kolegi Mariusza. Niestety zrobiłem to źle i utraciłem dane, bo NAS zainicjował dyski. Czy istnieje sposób odzyskania teraz danych ?
Tworzysz identyczne zasoby (nazwy muszą być kropka w kropkę identyczne!!!) jak wcześniej i trzymasz kciuki. Od jakości trzymania kciuków zależy sukces. 
@kaktus - czytaj no ze zrozumieniem - zawartość dysków szlag trafił - przywrócił do fabrycznych
AMEN
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
How-To - Odzyskiwanie danych oraz składanie macierzy RAID w PC/Win - R-STUDIOCzy istnieje sposób odzyskania teraz danych ?
Będę próbował R-STUDIO. Dzięki za namiar na ten program. Nadzieja odżyła
- 23 Kwiecień 2014
- 231
- 44
- 145
- Odznaki
- 48
- QNAP
- TS-x70 Pro
- Ethernet
- 10 GbE
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Nie bójcie się
R-Studio jest magiczny 
Odzyskałem nim 5 dysków, które przełożyłem z fw 3.8 do nowego serwera QNAP z fw 4.1 i Storage Pool Managerem klasy SMB/Enterprise.
umny:
PS. Odzyskałem nawet pliki z przed dwóch lat
ale:
Odzyskałem nim 5 dysków, które przełożyłem z fw 3.8 do nowego serwera QNAP z fw 4.1 i Storage Pool Managerem klasy SMB/Enterprise.
PS. Odzyskałem nawet pliki z przed dwóch lat
No dokładnie tak zrobiłem . Dziś odbieram dysk do backupu najważniejszych danych. Jak mówią starzy górale : jak się nie wywrócis to się nie naucys.
Nie bójcie sięR-Studio jest magiczny
![]()
R-Studio właśnie mieli , naczytałem się tyle pochwał na jego temat , ze naprawdę wygląda na magiczny, więc nadzieja jest duża. I chciałbym podziękować kolegom SiewcaRyżu i Silas Mariusz za szybką podpowiedź.
- 23 Kwiecień 2014
- 231
- 44
- 145
- Odznaki
- 48
- QNAP
- TS-x70 Pro
- Ethernet
- 10 GbE
Ja myślę, że
Silas Mariusz to jest android. Obojętnie o której porze zajrzysz na forum, on pije (beer) i siedzi przed komputerem 
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE