Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
D

Damian9876

Guest
Cześć. Zmieniłem nazwę folderu w którym miałem filmy i już KODI się posypało. Próbowałem edytować źródło (zamiast je usuwać i tracić tyle info o filmach) ale filmy zaczęły się duplować więc wywaliłem źródło jednak i dodałem na nowo. Zauważyłem, że przy skanowaniu powstają mi dziesiątki filmów Thumb z jakiegoś 2012 roku. Zatrzymałem skanowanie i poszukałem info o tym. KODI rozpoznaje w każdym folderze z filmem dodatkowy folder @__Thumb w którym są jeszcze jakieś pliki (nie wiem jakie). Nie mam dostęp do tego folderu przez zapamowany dysk, nie mam też dostępu przez webowy File Station. W Windows mam pokazane wszystkie ukryte pliki. Rozumiem, że to może być miniatura ta zawartość Thumb - ale jednak tam jest jakieś krótkie wideo które jest rozpoznawane przez KODI. Średnio jak dodałem 5 filmów to powstało mi 20 filmów Thumb, czyli wnioskuję tych plików jest sporo. Widzę folder @__Thumb jedynie w KODI przy włączonej opcji 'Pokazuj w liście plików ukryte pliki i foldery'. Wcześniej tak nie było. Chyba tym razem wymusiłem uwzględnianie podfolderów czy coś.
1. Skąd się wzięły te foldery - czy utworzyło je KODI czy QNAPowe Media Station (wyłączyłem to już i nie korzystam) czy coś jeszcze?
2. Jak się dobrać do tych plików, zobaczyć co jeszcze jest w folderze ?
3. Czy jest sens istnienia tych plików, jeżeli jest ich sporo a na QNAPie mam głownie filmy, to może trochę ale jednak tracę pojemności na tym?
Pozdrawiam

Rozwiązanie
D
wyłącz pokazywanie ukrytych plików i folderów w KODI ... masz problem z głowy
chciałbym aby to pomogło. kodi tak czy inaczej dodaje pliki Thumb do biblioteki

Super, już pobieram Total Commander, jest mi dość znany. Da się użyc zamapowanego w windows dysku czy na QNAPie muszę użyć FTP (mam to połączenie wyłączone)
Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
Oznaczyłeś post użytkownika jako rozwiązanie swojego pytania. Jeśli odpowiedź tego użytkownika nie jest trafna, zalecamy usunięcie rozwiązania z jego postu.