Wg mnie po podlaczeniu pod port USB - bedzie widzalny albo nie - nie wydaje mi sie ze samo z siebie zainicjuje sie formatowanie - pierwszy raz slysze, zeby po podlaczeniu do NASa - szlak trafial dane - OK, mzoe byc autokopiowanie, ale to w "setingach" ustawia sie, czy tylko kopiowac, czy przeniesc czy co kolwiek.