Witam..
Moj sprzet Qnap 509pro jak dotej pory mial zainstalowane trzy dyski Segate kazdy o pojemnosci 1,5TB ustawione w RAID 5, jednak jak to zwykle bywa zaczelo mi brakowac miejsca na dane i jak mi pozostalo 172 GB wolnego miejsca kupilem nastepny dysk o takiej samej pojemnosci 1,5TB y tej samej marki Segate, poczym wlozylem go do szuflady nr.4 y zaczalem proces dodania nowego dysku do pozostalych trzech chcac powiekszyc calkowita pojemnosc RAID5. Po tygodniowym dodawaniu nowego dysku (tyle to trwalo
) teoretycznie wdlug systemu wszysko jest OK nowy dysk dodany(stan OK) RAID5 ma 1234 dyski ale!!! nadal mam 172 GB wolnego miejsca.. nic sie niepowiekszylo
Wie moze ktos co sie stalo?? wyciagnalem ten nowy dysk i system pokazuje mi stan "degradacyjny" ale dostep do danych jest OK i pojemnosc nadal mi pokazuje 172GB wolnego miejsca... "dodal dysk ale niepowiekszyl wolnego miejsca" wow zrobilem cos zle??
Serdecznie z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc..
Saludos
Moj sprzet Qnap 509pro jak dotej pory mial zainstalowane trzy dyski Segate kazdy o pojemnosci 1,5TB ustawione w RAID 5, jednak jak to zwykle bywa zaczelo mi brakowac miejsca na dane i jak mi pozostalo 172 GB wolnego miejsca kupilem nastepny dysk o takiej samej pojemnosci 1,5TB y tej samej marki Segate, poczym wlozylem go do szuflady nr.4 y zaczalem proces dodania nowego dysku do pozostalych trzech chcac powiekszyc calkowita pojemnosc RAID5. Po tygodniowym dodawaniu nowego dysku (tyle to trwalo
Serdecznie z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc..
Saludos