Prawdopodobnie coś na początku musiałem pobaranić, bo zawuważyłem, że pula pamięci rośnie wraz z woluminem, choć na woluminie jest jeszcze dużo miejsca (obrazek). Użyłem ustawień domyślnych. Co można z tym zrobić? Czy powinienem był od początku ustawić minimalny rozmiar woluminu?
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Migawki wykonuję ręcznie, jak dotąd jeden raz. Zauważyłem że rozmiar woluminu puchnie w miarę kopiowania danych na niego.
M
mariuszsal
Guest
M
mariuszsal
Guest
No dobra, nadszedł ten moment:
Mam dużo miejsca, ale wywala mi że dyski w puli pamięci 2 są przepełnione. Co mam z tym zrobić?
Mam dużo miejsca, ale wywala mi że dyski w puli pamięci 2 są przepełnione. Co mam z tym zrobić?
M
mariuszsal
Guest
Czy ma to znaczenie, że tylko 20% przestrzeni dyskowej mam przydzielone na snapshoty? Mam wykorzystane 25% dostępnej przestrzeni dyskowej. Wywalę te snapshoty, zyskam te 20% miejsca, ale co dalej? Co z tymi 75% wolnego miejsca?
M
mariuszsal
Guest
M
mariuszsal
Guest
No i ok, ustaw mniejszy zapas na migawkę i ustaw krótszy czas ich przechowywania jeśli robisz z kalendarza. W ogóle nie wiem dlaczego utworzyły ci się tak duże migawki ? Jakieś spore zmiany były na tym wolumenie ?
Właśnie w tym rzecz, że wykonałem 2 migawki ręcznie. Nie robię ich z kalendarza. Chyba niezupełnie jest ok, bo znając życie, dopcham ten 1TB i problem powróci.
M
mariuszsal
Guest