Pomoc Przesyłanie multimediów z NAS do TV

Rysio_B

Nowy użytkownik
Noobie
28 Marzec 2023
4
0
1
35
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
Po podpięciu TS-251D do TV przez HDMI, zainstalowałem z poziomu komputera tylko HD Station 4.2.7. Wybrałem taką instalację gdyż przez TV, nie było możliwości odznaczenia niechcianych aplikacji. Przy próbie połączenia NAS sie zawiesił z informacją o konieczności reinstalacji Chrome ( nie instalowałem tej przeglądarki i nie chcę jej ).
Logując się do NAS poprzez TV, zainstalowałem Firefox, FileStation, MusicStation, PhotoDtation, HD Player. Efekt jest taki sam ( zawieszenie ).
Transmisja strumieniowa z Qfile na TV działa bez zarzutu.
Mam pytania:
-jak usunąć zainstalowane aplikacje? ( Firefox, FileStation, MusicStation, PhotoDtation, HD Player ). Opcja "usuń" jest jedynie przy HD Player oraz HD Station 4.2.7. W pozostałych brak w menu z opcją "usuń" , jest tylko nazwa z dopiskiem " Local Display ".
-co zrobić aby mieć możliwość korzystania z NAS na TV po kablu?
-czy kabel HDMI z certyfikatem może powodować tego typu problemy?
Kopałem w poszukiwaniu podobnych tematów.
Pozdrawiam.

Dodatkowo jak jeszcze korzystałem z HD Station to była możliwość doinstalowania Kodi. Działało nawet spoko, tylko aktualizacja HD Station/Kodi prowadziła do konfiguracji na nowo.
Połączono posty:

A co do niepotrzebnych aplikacji to wychodzi, że tylko HD Player jest wymagany:
1680168084531.png

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. Emby
  2. kodi
  3. firefox
  4. hd player
  5. music station
  6. plex media
  7. Android TV
  8. plex media player
  9. filmy 4k
  10. Video station
  11. chrome
  12. Qfile w S22+ nie działa
  13. musicstation
  14. local display
  15. ps3 media server
  16. *
  17. https://forum.qnap.net.pl/threads/przesy%C5%82anie-multimedi%C3%B3w-z-nas-do-tv.40369/
  18. ts-251d