Rysio_B

Mar 28, 2023
4
0
5
Awards
6
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
LV
0

Po podpięciu TS-251D do TV przez HDMI, zainstalowałem z poziomu komputera tylko HD Station 4.2.7. Wybrałem taką instalację gdyż przez TV, nie było możliwości odznaczenia niechcianych aplikacji. Przy próbie połączenia NAS sie zawiesił z informacją o konieczności reinstalacji Chrome ( nie instalowałem tej przeglądarki i nie chcę jej ).
Logując się do NAS poprzez TV, zainstalowałem Firefox, FileStation, MusicStation, PhotoDtation, HD Player. Efekt jest taki sam ( zawieszenie ).
Transmisja strumieniowa z Qfile na TV działa bez zarzutu.
Mam pytania:
-jak usunąć zainstalowane aplikacje? ( Firefox, FileStation, MusicStation, PhotoDtation, HD Player ). Opcja "usuń" jest jedynie przy HD Player oraz HD Station 4.2.7. W pozostałych brak w menu z opcją "usuń" , jest tylko nazwa z dopiskiem " Local Display ".
-co zrobić aby mieć możliwość korzystania z NAS na TV po kablu?
-czy kabel HDMI z certyfikatem może powodować tego typu problemy?
Kopałem w poszukiwaniu podobnych tematów.
Pozdrawiam.

Dodatkowo jak jeszcze korzystałem z HD Station to była możliwość doinstalowania Kodi. Działało nawet spoko, tylko aktualizacja HD Station/Kodi prowadziła do konfiguracji na nowo.
Post automatically merged:

A co do niepotrzebnych aplikacji to wychodzi, że tylko HD Player jest wymagany:
1680168084531.webp

Butler Butler, RafalLenarczyk RafalLenarczyk-----dziekuję.
Damian Damian
Nie wiem co jest wymagane. Do wyboru w HD Station 4.2.7 mam 15 aplikacji. Zainstalowałem ( File..Firefox, HD PLAYER, Music, Photo, Video Station )
Jeżeli są potrzebne tylko dwie ( Rozumiem że dwie po stronie QNAP ), to chętnie pozostałe usunę ( nie wiem jak ).

Uruchom Application Center (tak jak masz na screenie). Później obok 'Otwórz' jest 'v' i tam powinna być opcja do usunięcia.

Odpwiedz jest banalna, Po usunieciu HD Station, usuwane sa powiązane aplikacje. Na ten moment jest czysto. :)
Nie znalazłem opcji edycji posta, proszę o połaczenie.

Users search this thread by keywords

1. kodi
  2. Emby
  3. firefox
  4. hd player
  5. music station
  6. plex media player
  7. filmy 4k
  8. Video station
  9. chrome
  10. Qfile w S22+ nie działa
  11. musicstation
  12. local display
  13. ps3 media server
  14. *
  15. https://forum.qnap.net.pl/threads/przesy%C5%82anie-multimedi%C3%B3w-z-nas-do-tv.40369/
  16. ts-251d
  17. plex media
  18. Android TV