Hej,
Dzisiaj siedzę już troszkę czasu, gdyż próbuję zrobić coś co chciałbym czasowo odpalić na naszym firmowym QNAP.
1. Chciałbym połączyć 2 dostawców internetu w port Trunking-u (Ballance-tlb).
2. Taki połączenie spiąć w Virtual Switch1.
3. Taki VirtualSwitch1 chciałbym ustawić do Wietualnej maszyny (opcja "Tylko sieć zewnętrzna").
Sprawdziłem to u siebie na QNAP 453A.
1 dostawca internetu to UPC.
2 dostawca internetu to PLAY (bez stałego IP).
Zrobiłem 1 - już straciłem możliwość dobicia się do QNAP z UPC.
Zrobiłem 2
Zrobiłem 3 - nie mogę dobić się do wirtualnej maszyny.
Po co to chcę zrobić?
Mamy sieć w firmie, która jest całościowo źle skonfigurowana (wolna jak diabli). Będzie rekonfigurowana, ale mniejsza z tym.
Muszę wystawić aplikację web i chciałbym by przyspieszyć działanie tej aplikacji poprzez dołączenie drugiego łącza (ze wspomnianego PLAY).
Możliwe że moje założenia są mega błędne - jestem w sprawach sieciowych totalnym amatorem. Po prostu mam do dyspozycji NAS i chcę zrobić z niego użytek.
Jeżeli źle kombinuję - dajcie znać.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1
Model serwera: QNAP TS1279U / 453A
Dzisiaj siedzę już troszkę czasu, gdyż próbuję zrobić coś co chciałbym czasowo odpalić na naszym firmowym QNAP.
1. Chciałbym połączyć 2 dostawców internetu w port Trunking-u (Ballance-tlb).
2. Taki połączenie spiąć w Virtual Switch1.
3. Taki VirtualSwitch1 chciałbym ustawić do Wietualnej maszyny (opcja "Tylko sieć zewnętrzna").
Sprawdziłem to u siebie na QNAP 453A.
1 dostawca internetu to UPC.
2 dostawca internetu to PLAY (bez stałego IP).
Zrobiłem 1 - już straciłem możliwość dobicia się do QNAP z UPC.
Zrobiłem 2
Zrobiłem 3 - nie mogę dobić się do wirtualnej maszyny.
Po co to chcę zrobić?
Mamy sieć w firmie, która jest całościowo źle skonfigurowana (wolna jak diabli). Będzie rekonfigurowana, ale mniejsza z tym.
Muszę wystawić aplikację web i chciałbym by przyspieszyć działanie tej aplikacji poprzez dołączenie drugiego łącza (ze wspomnianego PLAY).
Możliwe że moje założenia są mega błędne - jestem w sprawach sieciowych totalnym amatorem. Po prostu mam do dyspozycji NAS i chcę zrobić z niego użytek.
Jeżeli źle kombinuję - dajcie znać.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1
Model serwera: QNAP TS1279U / 453A