Rozwiązany Qnap 253 A 16 GB RAM?

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika dESIGNEz, 19 Sierpień 2016.

Ładowanie...
Tagi:
  1. dESIGNEz
    Offline

    dESIGNEz Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    18 Lipiec 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  2. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    402
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +89 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak, ten nas obsługuje do 16 GB pamięci ram.
    Lista kompatybilności jest na forum.
     
  3. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 462
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    2x8 = 16 :p
     
  4. dESIGNEz
    Offline

    dESIGNEz Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    18 Lipiec 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ten zwrot nie jest jasny "Total memory slots: 2 expandable up to 8GB" ja bym dodał mały szczegół po "GB" gdybym był odpowiedzialny za opisy na stronie :) "each" .
    Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    402
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +89 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Producent gwarantuje działanie 8 GB i tak pisze na swoich stronach, a że działa 16 Gb to taki bonus.
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 462
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    my nic o tym nie wiemy .. dzieki Bogu że QNAP kernela dla Inteli kompiluje z PAE
    --- Połączono posty, 19 Sierpień 2016, Data oryginalnego postu: 19 Sierpień 2016 ---
    upload_2016-8-19_21-11-36.
    u mnie ma :p jak 90% CPU Intela
     
  7. Irokez
    Offline

    Irokez Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    23 Marzec 2017
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Witam

    Może ktoś pomoże z tą listą kompatybilności? nie mogę namierzyć.

    W każdym razie /NIE/ działają pamięci Kingston KVR16LS11/8 - 8GB PC3L-12800 CL11 1.35V

    /TS-253A po prostu nie uruchamia się, tylko wentylator chodzi. Kombinowałem z dwoma, jedną, zamieniałem miejscami, zapinałem jeszcze raz i nic. Nie ma 16GB, martwy system, kręci tylko wentylatorami, żadna kontrolka się nie zapala, brak reakcji na przyciski i reset z tyłu./ - edit, kość Kingston fabrycznie uszkodzona. Ot taka jakość.

    Pozdrawiam
     
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 462
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    uszkodzone pamięci ?
     
  9. Irokez
    Offline

    Irokez Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    23 Marzec 2017
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    No rzesz chusteczka.
    Wsadzam do laptopa (fakt starszy, ale sprawdziłem że DDR3L chodzi i na 1.35V i na 1.5V) i martwy. Potem na jednej - wystartował, na drugiej - martwy.
    Kolejna kość Kingstona (chyba już czwarta) która zdechła, ale tym razem jako nówka prosto z hurtowni.
    Koniec z czymkolwiek Kingstona. Tam chyba zaczęli robić z odpadów i zerowa kontrola jakości :-(
    Dorwę sprawną i dam znać...
     
  10. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 462
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    panie - bez spiny - czsasami sie trafi walnięta kostka, jak kupiłeś dual ram - reklamuj
    często od ręki wymienianiają na nowe
     
  11. Irokez
    Offline

    Irokez Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    23 Marzec 2017
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:50
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Pamięć wymieniona. Działa.
    Widocznie kontrola jakości w Kingston jest przerzucona na klienta.
    Jeszcze nigdy nie wyrzucałem innej firmy kości pamięci, a mam, i przeszło mi przez ręce różnych w podobnych ilościach. Także to "czasami się trafi" jest ostatnio zbyt częste dla mnie (SODIMM DDR3 i DDR3L teraz). Po co się stresować.

    Oryginalnie siedzi Transcend.

    Pozdrawiam.
     

Poleć tę stronę