Pomoc Qnap TS-253D

Zorro8004

Nowy użytkownik
Noobie
28 Grudzień 2023
3
0
1
45
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
Witam Wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Mam problem z uruchomieniem PHP na Qnap-ie TS-253D (wersja oprogramowania: QTS 5.2.6. 3195).
Sprawa wygląda następująco:
Mam stronę www napisaną w PHP. Na Qnap zainstalowałem PhpMyAdmin (dane spływają do bazy danych) oraz MariaDB10.
Co jeszcze mam zainstalować?
Serwer www - uruchomiony.
Nadmienię że gdy wrzucę w katalog "web" jakiś plik z przykładową stroną (index.html) to odpala bez problemu. Problem mam z PHP.
Doinstalowałem jeszcze PHP Extensions.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam Marcin

Na początku pliku php wstaw:
PHP:
<?php

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
Lub w ustawieniach serwera Web edytuj plik php.ini (i wyłącz opcache jeśli jest włączony, inaczej będzie cachować pliki .php i będziesz mieć zmiany z opóźnieniem):
INI:
error_reporting = E_ALL
display_errors = On
I teraz co wypluwa strona?

PHP:
<?php

error_reporting(E_ALL);
Lub w ustawieniach serwera Web edytuj plik php.ini (i wyłącz opcache jeśli jest włączony, inaczej będzie cachować pliki .php i będziesz mieć zmiany z opóźnieniem):
INI:
error_reporting = E_ALL
display_errors = On
I teraz co wypluwa stron
PHP:
<?php

error_reporting(E_ALL);
INI:
error_reporting = E_ALL
display_errors = On
I teraz co wypluwa strona?
Ogólnie to mam poniższy błąd:

Forbidden​

You don't have permission to access this resource.
Połączono posty:

Forbidden​

You don't have permission to access this resource.
A po zmianie w pliku php.ini wyrzuca mi to co poniżej:

Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: No such file or directory in /share/CACHEDEV1_DATA/Web/wnioski/db.php:7 Stack trace: #0 /share/CACHEDEV1_DATA/Web/wnioski/db.php(7): mysqli->__construct('localhost', 'root', Object(SensitiveParameterValue), 'wnioski') #1 /share/CACHEDEV1_DATA/Web/wnioski/login.php(19): include('/share/CACHEDEV...') #2 {main} thrown in /share/CACHEDEV1_DATA/Web/wnioski/db.php on line 7

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. forum