Czesc. Zmagam sie z przegrzewajacym NASem:
TEMPERATURY W SPOCZYNKU !
CPU temperature 65°C / 149°F
System temperature 48°C / 118°F
Disk 1 temperature 36°C / 96°F
Disk 2 temperature 37°C / 98°F
Disk 3 temperature 36°C / 96°F
Disk 4 temperature 36°C / 96°F
Disk 5 temperature --°C / --°F
PSU 1 Status Ready
System fan 1 speed 1560 RPM
Taka temperatura jest jednak chyba przesada - ja rozumiem, ze to AMD ale nie sadze aby to bylo ok.
Jak wlacze wentylator na 100% to spada do 60-59 stopni... co dalej jest moim zdaniem dramatem.
Czy ktos z was ma tego NAS'a ? moze uporal sie jakos z problemem ?
Wstepnie chce zrobic nastepujace modyfikacje;
Wentylator(12cm), ktory wywiewa powietrze z obudowy zamienic stronami, tak aby wpychal z zewnatrz chlodne.
Druga modyfikacja polega na tym, ze zamontuje wentylator na radioatorze CPU - nie wiem co sobie qnap myslal chlodzic procesor AMD pasywnie.
Oczywiscie uprzedzam, pasta wymieniona - > zrobilem pelny serwis tego urzadzenia jesli chodzi o czystosc
TEMPERATURY W SPOCZYNKU !
CPU temperature 65°C / 149°F
System temperature 48°C / 118°F
Disk 1 temperature 36°C / 96°F
Disk 2 temperature 37°C / 98°F
Disk 3 temperature 36°C / 96°F
Disk 4 temperature 36°C / 96°F
Disk 5 temperature --°C / --°F
PSU 1 Status Ready
System fan 1 speed 1560 RPM
Taka temperatura jest jednak chyba przesada - ja rozumiem, ze to AMD ale nie sadze aby to bylo ok.
Jak wlacze wentylator na 100% to spada do 60-59 stopni... co dalej jest moim zdaniem dramatem.
Czy ktos z was ma tego NAS'a ? moze uporal sie jakos z problemem ?
Wstepnie chce zrobic nastepujace modyfikacje;
Wentylator(12cm), ktory wywiewa powietrze z obudowy zamienic stronami, tak aby wpychal z zewnatrz chlodne.
Druga modyfikacja polega na tym, ze zamontuje wentylator na radioatorze CPU - nie wiem co sobie qnap myslal chlodzic procesor AMD pasywnie.
Oczywiscie uprzedzam, pasta wymieniona - > zrobilem pelny serwis tego urzadzenia jesli chodzi o czystosc