Cześć, zastanawiam się przed zakupem nowego serwera NAS czy warto brać pod uwagę system hero czy QTS, jakie jest Wasze zdanie na ten temat? czy Hero faktycznie jest lepsze czy nie zawsze?
Dzięki za ofertę, ale jednak wolę cośnowego kupić, tylko zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma modelami czy warto dopłacaćJa używam 472xt i bardzo sobie chwalę. Ale chcę go sprzedać z hero. Jak byś chciał. Komplet z dyskami. Planuję wymianę na wersję rack
Warto. I polecam serię x72 naprawdę bardzo udana konstrukcja.Dzięki za ofertę, ale jednak wolę cośnowego kupić, tylko zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma modelami czy warto dopłacaćJa używam 472xt i bardzo sobie chwalę. Ale chcę go sprzedać z hero. Jak byś chciał. Komplet z dyskami. Planuję wymianę na wersję rack
Warto. I polecam serię x72 naprawdę bardzo udana konstrukcja.Dzięki za ofertę, ale jednak wolę cośnowego kupić, tylko zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma modelami czy warto dopłacaćJa używam 472xt i bardzo sobie chwalę. Ale chcę go sprzedać z hero. Jak byś chciał. Komplet z dyskami. Planuję wymianę na wersję rack
QNAP TVS-472xt Intel i5 8400T 32GB RAM + QM2-4P-34 | Gdańsk | Kup teraz na Allegro LokalnieWarto. I polecam serię x72 naprawdę bardzo udana konstrukcja.Dzięki za ofertę, ale jednak wolę cośnowego kupić, tylko zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma modelami czy warto dopłacać
A jaka cena cię interesuje za tego qnapa?
oj, ale to niestety nie ta półka cenowa której szukam ale dziekuję jeszcze raz za propozycje, szukam czegoś sporo tańszegoQNAP TVS-472xt Intel i5 8400T 32GB RAM + QM2-4P-34 | Gdańsk | Kup teraz na Allegro LokalnieWarto. I polecam serię x72 naprawdę bardzo udana konstrukcja.
A jaka cena cię interesuje za tego qnapa?
Witam ponownie.
Wróciłem :-(z urlopu i w dniu wczorajszym pojawiła się aktualizacja QTS hero z werji 4.x do 5.0.
Zrobiłem i jestem pod wrażeniem : przy 32 GB RAM zapindala to jak rakieta. Dziś popatrzyłem na moje katalogi i stwierdziłem, ze sporo miejsca się marnuje (np. przydzielona przestrzeń to 500 GB, a zajęte raptem 20 GB). Kilka kliknięć myszką i już mam 100 GB, a zmiana wielkości tego katalogu trwała dosłownie 5, no może 8 sekund, ale raczej 5 .
Więc znajdź sobie tańszy model, ale z możliwością instalacji QTS hero. Polecam.
Dlaczego ? Bo np. masz możliwość ustawienia zapisu danych w danym katalogu jako WORM (Write Once Read Many). Osobiście używam tego do zapisu obrazu z kamer.
Myślę, że zalet tego systemu jest więcej, na razie to nowość i dopiero go poznajemy.
W domu mam starszy serwer TS-651 i żałuję, że nie da na nim się postawić QTS hero.
Pozdrawiam,
S.
Musi być z literką h w nazwie.
S.