Solved Rtorrent nie pobiera

Discussion in 'rtorrent-Pro' started by _Floyd, Mar 24, 2020.

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Hej, coś mi się ostatnio serwer przyciął i od tamtej pory rTorrent przestał pobierać cokolwiek.

    Czy mieliście taką sytuację?

    Może jest jakaś możliwość restartu rTorrent z wszystkimi ustawieniami?
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Moze braklo miejsca na dysku?

    Full-reinstall:
    1. Wyłączyć rtorrent-Pro
    2. Usunąć katalog rtorrent\settings w udziałach:
      • Download/rtorrent

        lub jeśli został utworzony udział sieciowy:
      • Rdownload
    3. Zainstalować rtorrent.
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Też o tym myślałem dlatego zwolniłem zasoby.

    Dziękuję za instrukcje. Zrobię jak tylko Tracker zaliczy mi czas udostępnienia. Bo rozumiem ze po tej operacji stracę wszystkie aktualnie obsługiwane pliki. Dodałem plik ręcznie i o dziwo zaczął pobierać. A wiec problem mam z plikami z Radarr.
     
  4. SuchyX
    Offline

    SuchyX Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 11, 2017
    Messages:
    11
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    I ja mam problem z pobieraniem certyfikat dograłem i dalej stoi wszystko a Transmission działa z tego samego trackera.
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Niestety nie pomogło. Nic to, albo samo przejdzie albo zmienię pobierajkę.

    Spróbuje jeszcze usunąć cały katalog rTorrent.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Zrób kopie katalogu sessions. A pozniej go wyczysc. Wtedy usuniesz sesje.

    Słuchaj być może jest tak, że jeśli używasz zewnętrznego kontrolera do pobiarenia np. Couchpotato, to ten stosuje regule seedowania tylko do okreslonego ratio i pauzuje zadania.

    O to chodzi?
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    @Silas Mariusz@Silas Mariusz Raczej nie bo wszystko działało. Starsza wersja z lutego też działa prawidłowo. Teraz testuje co zrobię jak podmienię ją najnowsza wersją.

    //Edit. Niestety problem występuje w najnowszej wersji.

    Pozostaje mi wrócić do poprzedniej =/.

    Co ciekawe, nie mogę zainstalować najnowsza wersję, na nią zainstalować starą wersję. By w sklepie dobrze się pokazywało.

    Kurcze pieczone.
    --- Połączono posty, Mar 25, 2020, Data oryginalnego postu: Mar 25, 2020 ---
    A wiec problem mam z plikami z Radarr.

    ale nie mam tego problemu na starczej wersji.
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    _Floyd jesteś pewien tego wszystkiego? Silnik rtorrent-Pro się nie zmieniał.
     
  9. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    sprawdz opcje zarządzania, zwłaszcza po włączeniu Advanced

    w Radar ;)
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    upload_2020-3-25_11-39-57.

    Teraz już przestało działać jak ręcznie instalowałem paczkę.

    Zgłupiałem. Wszystko działało do 23 marca. Również ta najnowsza wersja. Jedyne co miałem aktualizowane chyba w międzyczasie to Jacket.

    No nic będę kasował i restartował NAS aż do skutku.
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Ostatnia zmiana silnika rtorrent była 30 kwietnia 2019. Później jeszcze raz fix DHT ale ten tyczył się tylko weremowaniu throw_error. Więc uznajemy ze przez rok czasu silnik się nie zmieniał.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  12. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    upload_2020-3-25_12-51-9.
     
  13. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    @pigers@pigers zmieniłem zaraz sprawdzę czy działa. Mam jeszcze jedną poszlakę.

    Znalazłem czas od kiedy zaczęło się psuć. Od kiedy mam zainstalowane SortMyQPKGs. Odpalam po raz n-ty Qnapa i porównam jakie są ustawienia przy odpalaniu rTorrent.
     
  14. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    dziwne, bo tylko opóźnia start QPKG ... dlatego siedze w kontenerach ;)
     
  15. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Dziwne to jest. Usunąłem katalog współdzielmy Rdownload i wszystko wróciło do normy.
     
  16. SuchyX
    Offline

    SuchyX Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 11, 2017
    Messages:
    11
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Popieram wersja najnowsza ma problemy z pobieraniem bo dla przykładu pobrałem tą ze stycznia i od razu rusza z pobieraniem. A najnowszej nic nie działa :-(
     
  17. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    @Silas - wystaw mi qpkg .. bo coś dziwnego tu się dzieje :p
    nie mam zainstalowanego rTorrent'a więc mogę pomeczyć
     
  18. lukaszzsch
    Offline

    lukaszzsch Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    43
    Local Time:
    10:36 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    U mnie dokładnie to samo. Jedne torki się pobieraja, ale wolno, inne nie startują wcale. Ciekawa sprawa.
     
  19. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    593
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Mam najnowszego, wszystko działa :D
     
  20. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:36 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Mi zaraz Qnap dęba stanie. Automatyczne sortowanie poustawiało mi wszystko tak jak bym nie chciał. Wszystko działa do pierwszego restartu. Okazuje sie jeszcze ciekawa rzecz. Program który kiedyś był darmowy, teraz jest płatny co spowodowało ze program zniknął z mojej listy programów ale w autorstarcie cały czas jest.

    No nic teraz ustawiłem aby rtorrent uruchamiał się pierwszy przed wszystkim.
     
Thread Status:
Not open for further replies.