Solved Rtorrent nie pobiera

Discussion in 'rtorrent-Pro' started by _Floyd, Mar 24, 2020.

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    593
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
  2. jaroj
    Offline

    jaroj Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Messages:
    30
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +8 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dołączam się również do problemów z pobieraniem :-(
    Na starej darmowej wersji śmigało wszystko z kosmiczną prędkością, aż zachciało mi się płatnej wersji :-(
    Problemy od początku, założenie katalogi i kilkukrotne restarty plus zmiany w konfiguracji nic nie pomogły - nie będę wstawiał zdjęć ponieważ problem nie różni się niczym od tych zgłaszanych wcześniej
     
  3. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    681
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +199 / 3 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Coś jest Panowie na rzeczy. U mnie też stanęło. W ogóle nie zaczyna pobierać czegokolwiek. Używam rtorrenta od zawsze i od początku wersję PRO. Te same torrenty na pc przez utorrent śmigają. Cofnięcie do poprzedniej wersji i inne bajery z czyszczeniem etc... na razie nie przyniosły rezultatu. Na razie jeszcze walczę, ale coś dziwnego się podziało.
     
  4. jaroj
    Offline

    jaroj Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Messages:
    30
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +8 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    I jeszcze z ciekawostek nie przenosi pobranego pliku tylko go kopiuje do lokalizacji ustawionej w autotools
     
  5. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    681
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +199 / 3 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Właśnie wróciłem do starutkiej wersji 0.9.6-0928 i wszystko zaczęło śmigać. Zaktualizowałem do 0.9.7-A212 i wszystko stoi. Nie łączy się z żadnym sedem. Najnowsza wersja tak samo.
    Znowu wywaliłem wszystko i zainstalowałem 0.9.6-0928 i te same torrenty ruszyły z pełną prędkością łącza. Dziwne. Póki co idę spać :)
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Cofanie się do wersji 0.9.6 może oznaczać inne sesje. Trzeba usunąć poprzednie sesje i dodać torrenty na nowo.
    Bez podesłania pliku .torrent temat uważam za zamknięty.
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Ruszyło po 3 instalacji nie tworząc katalogu:
    upload_2020-3-25_20-58-42.

    Wyłączyłem rTorrent i utworzyłem katalog, włączyłem rTorrent:
    upload_2020-3-25_21-24-2.

    Dostałem takie coś:
    upload_2020-3-25_21-34-42.

    Teraz nei wiem czy uruchamiać ponownie NAS. Moje powiązania to albo:
    Provider robi mi fiku miku.
    AdGuard Home mam coś właczone.
    Router świruje.

    Ogólnie wydaje się że apka działa, tylko coś pomiędzy zadziałało źle.

    @pigers@pigers dobrze Ci sie sprawuje qbTorrent?
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Nie musisz tworzyć udziału sieciowego Rdownload w to samo miejsce w które sam domyslnie bedzie uzywac.
     
  9. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Nie muszę, ale nie lubię jak coś mi wyskakuje i mówi wejdź do manuala.

    Póki co mi działa zszedłem do najstarszej możliwej wersji usunąłem wszystko i zainstalowałem na nowo, nawet z udziałem (katalogiem). Nie licząc jednego pliku, ale jego pochodzenie jest wątpliwe.

    Walić to, ewidentnie program działa. Tylko z jakiegoś powodu się przytknął.

    No i czekam aż będę miał możliwość zrobienia restartu NAS.

    Dziwi mnie tylko większy odzew.
     
  10. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    681
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +199 / 3 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    @Silas Mariusz@Silas Mariusz, za każdym razem przecież wywalam wszystko i instaluje inną wersję. Wywalam wszystkie ustawienia, sesję i torrenty. To nie tak, że robię jakieś nakładki. Potrzebujesz plików, proszę pierwsze z brzegu na których wczoraj to testowałem. Na PC idą u mnie bez problemu. Na starej wersji 0.9.6 też, a na nowej nawet nie drgną.
     

    Attached Files:

  11. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    593
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    U mnie działają oba...
    upload_2020-3-26_7-51-25.
     
  12. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    681
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +199 / 3 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Odinstalowałem wszystko, wywaliłem katalogi i zainstalowałem na czysto z repozytorium najnowszą wersję. Efekt na tych plikach jest taki:
    --- Połączono posty, Mar 26, 2020 at 8:24 AM, Data oryginalnego postu: Mar 26, 2020 at 8:09 AM ---
    Dla ciekawostki. Zaorałem wszystko i wróciłem do wcześniejszej wersji. Taki jest efekt dla tych samych plików po kilku sekundach od wrzucenia ich.
     

    Attached Files:

    • 0.9.7_1.
      0.9.7_1.jpg
      File size:
      156.5 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      a84b2d892575afbb9931e2f83ed54356
    • 0.9.6_1.
      0.9.6_1.jpg
      File size:
      155.3 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      4a3dc37099905464d5a57922c8504ff6
  13. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    @pawurb1978@pawurb1978 wierze Ci :) Dziwna jest sprawa ze odpalam na dwóch różnych NAS'ach, ten sam program i...
    - na jednym ida
    - na drugim nie

    Podłączone do różnych providerów. Na mikrotiku odwróciłem ISP dla obu NAS'ów i tym samym odwróciła się sytuacja pobierania.

    Ciekawe.
     
  14. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Pokazują Ci się Peerly to dobry znak.
    To najważniejsze co udało się ustalić =].
     
  15. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Oba torrenty poszly jak burza...
    upload_2020-3-26_8-48-59.

    wystarczy wyłączyc
    co?

    upload_2020-3-26_8-49-22.

    Ten ficzer nie działał w 0.9.6.
    I na litość boską... Zacznijcie używać prywatnych trackerów.
     
  16. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Tylko z takich korzystam.
     
  17. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Tak, ale @pawurb1978@pawurb1978 podesłał torrenty publiczne. Natomiast nie zdziwiłbym się, kiedy odznaczy IP filtering i za chwile zapukają do niego niebiescy. Bo nie bez powodu IPki trafiły na czarną liste.
     
  18. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    No ale skoro ja korzystam z prywatnych, i coś nie działało to też dziwne. Chyba że zrobiłem tak ze wszystko mam z prywatnych, wrzuciłem jeden z zewnętrznych i zablokowało wszystko.
     
  19. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    681
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +199 / 3 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Oczywiście, to słuszna uwaga :-( A przy okazji może mnie ktoś wskazać kierunek na coś relatywnie bezpiecznego?
     
  20. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:19 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Bede szczery dla Waszego bezpieczeństwa lepiej w ogóle nie korzystać z publicznych trackerów. Rtorrent tez specjalnie nie testuje na publicznych trackerach. Jest taki swietny ruski tracker http://rutracker.net/forum/index.php na którym jest mega duzo oprogramowania. Wiadomo, Ruscy to się nie przejmuja i wszystko udostepniają... Ale i tam od kilku miesiecy jak cos sciagniesz to wpadniesz na Torrent downloads and distributions for IP ....
     
    • Lubię to! Lubię to! x 2
Thread Status:
Not open for further replies.