Pomoc Serwer NUT i QNAP jako slave

wEbMAStEr

Passing Basics
Beginner
16 Kwiecień 2016
27
2
3
QNAP
TS-x73A
Ethernet
100 Mbps
Witajcie.
Walczę z problemem już kilka dni i bez rezultatu pożądanego. OPIS:
Na .16 jest RPI z serwerem i klientem NUT oraz podpiętym UPC APC cs500 na .3 jest qnap. na .15 PC z plikacją WinNUT-client. Pecet bezproblemowo się łączy i pobiera dane. Na samym RPI rozkaz upsc apc-500@localhost działa tak jak powinien wyświetlając dane UPSa. Logując się na .3 QNAP po SSH ta sama komenda zwraca wszystkie dane z UPSa: upsc apc-500@*.*.*.16
Problem polega na tym, że:
- w GUI QNAPa nie widać tych danych,
- zmiana preferencji odnośnie serwera sieciowego nie zmieniają plików configuracyjnych na QNAPIE są cały czas takie same
- zmieniając IP na inny niż .16 dłużej czeka i otrzymuję komunikat że nie można znaleźć pod tym adresem UPSa sieciowego; gdy zmienię ponownie na .16 szybko przyjmuje zmianę i nie ma żadnego komunikatu (tak jakby serwer NUT był wykrywany)

Cel:
Chciałbym osiągnąć by w GUI ładnie wyświetlało procent naładowania , obciążenie itp. - podpinając pod USB UPSa i oczywiście zmieniając opcje QNAP ładnie wszystko pokazuje.
Wydaje mi się, że cały czas mam problem z uwierzytelnieniem QNAPa na RPI w serwerze NUT. NIE mogę znaleźć jakie muszą być dane: nazwa uzytkownika i hasło założone w serwerze NUT specjalnie dla QNAPa QTS?

Zamiana, że QNAP będzie serwerem, a RPI slave nie wchodzi w grę.

Dzięki jest progress, ale to jeszcze nie koniec - Udało się połączyć z serwerem NUT; jednak QTS nadal nie wyswietla informacji. Chyba mamy BUGA.
UPS-NUT-QNAP.jpg