Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Po niedzielnej aktualizacji nie można założyc nowego uzytkownika np. "Jan Kowalski". System nie dopuszcza już spacji w nazwie użytkownika. Do tej pory mozna było używac spacji i tak musi pozostać. Jak sobie z tym poradzić?
Nie znam systemu gdzie spacja była by dopuszczalna w nazwie użytkownika, jeżeli to zostało usunięte to tylko in plus aż dziwne że do tej pory to było akceptowane.
Problemu doszukiwał bym się w tym miejscu być może któreś z tych metod zezwala na białe znaki.
Nie sugeruj się moja konfiguracją ja korzystam z LDAPa też do innych celów ale ponoć on wspiera spacje natomiast linux (local qnap system) wydaje mi się że nie.
Eeee, no chyba przesadziłeś
A Windows? zarówno Windows 10 jak i Windows 11 dopuszczają nazwę uzytkownika w formacie "Imie Nazwisko" (ze spacją).
To bardzo ważne aby po zalogowaniu sie do Windowsowego komputera odrazu dostępny był dysk sieciowy \home i inne udziały na QNAP - jednakowa nazwa użtykownika i jednakowe hasło (w Windows i Qnap) umozliwia to w bardzo elegancki sposób.
Czyżby QNAP przestał w tym zakresie być kompatybilny z systemami Microsoft?
Tak Windowsie to idealnie pracuje dlatego katalog mojego użytkownika to "zdzis". Jeżeli szukasz kompatybilności z Windows to raczej bym śledził changeloga "AD" .
Nie korzystałem z nazw z białymi znakami w firmie gdzie korzystamy z qnapa również, więc jeżeli do tej pory korzystałeś rozumiem rozczarowanie.