Cześć Wszystkim,
postanowiłem opisać tutaj mój problem gdyż póki co żadna z magicznych sztuczek nie pomogła :/
Ok, także mamy mojego wrednego QNAP'a. Niema problemu wbić się na niego po HTTP / HTTPS, czy to z przeglądarki czy z Q-Apki. Natomiast jeśli chcemy się zalogować po SSH, tutaj zaczynają się schody.
Rzeczy których próbowałem do tej pory:
Pomysł jeszcze który przychodzi mi do głowy to zrestartować hasło do admin'a. To już bardziej łapanie się za brzytwę tonącego, gdyż hasło na pewno znam skoro jestem w stanie zalogować się normalnie na admina w przeglądarce.
Wszelkie pomysły czy sugestie są mile widziane
Pozdrawiam Wszystkich
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.3 Build 20170213
Model serwera: QNAP TS-419P II
postanowiłem opisać tutaj mój problem gdyż póki co żadna z magicznych sztuczek nie pomogła :/
Ok, także mamy mojego wrednego QNAP'a. Niema problemu wbić się na niego po HTTP / HTTPS, czy to z przeglądarki czy z Q-Apki. Natomiast jeśli chcemy się zalogować po SSH, tutaj zaczynają się schody.
Kod:
admin@moja-domena.pl's password:
Permission denied, please try again.
Permission denied, please try again.
Permission denied (publickey,password,keyboard-interactive).
Rzeczy których próbowałem do tej pory:
- Zrestartować pudełko
- Zaktualizować oprogramowanie
- Zrestartować proces SSH
- Przenieść na inny port
- Dać w niedzielę na tacę
Pomysł jeszcze który przychodzi mi do głowy to zrestartować hasło do admin'a. To już bardziej łapanie się za brzytwę tonącego, gdyż hasło na pewno znam skoro jestem w stanie zalogować się normalnie na admina w przeglądarce.
Wszelkie pomysły czy sugestie są mile widziane
Pozdrawiam Wszystkich
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.3 Build 20170213
Model serwera: QNAP TS-419P II