Witam, w ostatnim czasie zakupiłem sobie moduł rozszerzający TR-004 pod swój serwer. Z racji tego że serwer mój jest zabezpieczony UPS CyberPower UT850EG w taki sposób, że w przypadku braku zasilania serwer ma się sam wyłączyć po upływie 5 minut od utraty zasilania z sieci. Teraz myślę nad zabezpieczeniem modułu rozszerzającego TR-004. Chciałbym by podobnie jak serwer moduł ten w przypadku braku zasilania zabezpieczyć w taki sposób by ten automatycznie wyłączył się po upływie 5 minut od utraty zasilania z sieci. Czy wystarczy że moduł po podłączeniu do serwera kablem USB sam będzie wiedział jak się zachować zaczytując niejako konfigurację z serwera? Czy lepszym rozwiązaniem będzie w tym przypadku skonfigurowanie UPS z poziomu serwera w taki sposób że w przypadku wystąpienia awarii serwer (system przejdzie w tryb automatycznej ochrony) gdzie NAS zatrzyma wszystkie uruchomione usługi i odinstaluje wszystkie woluminy, aby chronić dane? Które z przedstawionych rozwiązań będzie dla mnie lepsze? Proszę o pomoc.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.2.1310 Build 20200519
Model serwera: QNAP TS-251A (16GB RAM)
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.2.1310 Build 20200519
Model serwera: QNAP TS-251A (16GB RAM)