Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Czy do serwera QTS-269L można dodać dysk SSD jako pamięć podręczną przyspieszającą dostęp do najczęściej używanych plików? Jeśli tak, to poprosiłbym o link lub informację jak to się robi.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.1190 Build 2020/01/07 Model serwera: QNAP TS-269L
Czy do serwera QTS-269L można dodać dysk SSD jako pamięć podręczną przyspieszającą dostęp do najczęściej używanych plików? Jeśli tak, to poprosiłbym o link lub informację jak to się robi.
Mam jeszcze jedno pytanie czy w moim serwerze można zastosować większą, niż obecnie zainstalowane 3GB, pamięć? Wraz z rozwojem oprogramowania serwer "nauczył" się obsługi dysków większych niż 4TB, to może i większy RAM można zastosować?
Wracam do tego pytania, bo mignęły mi w internecie informacje o tym, że w nowszych modelach np. obsługujących do 8 GB RAM ludzie wkładali 16 GB (kości 2x8GB) i serwer prawidłowo rozpoznawał większą pamięć. Pytanie, czy w starym 269L można np. wymienić fabryczną kość 1 GB na 2 GB (wtedy miałbym 2 x 2GB) albo czy w obu gniazdach można włożyć kości 2 x 4GB?
No i czy to cokolwiek zmieniłoby w działaniu/wydajności serwera, gdy takie powiększenie RAM byłoby możliwe?
Wracam do tego pytania, bo mignęły mi w internecie informacje o tym, że w nowszych modelach np. obsługujących do 8 GB RAM ludzie wkładali 16 GB (kości 2x8GB) i serwer prawidłowo rozpoznawał większą pamięć.