TS-569 PRO

Dyskusja w 'Przed zakupem...' rozpoczęta przez użytkownika kolatek2, 3 Sierpień 2013.

Ładowanie...
  1. kolatek2
    Offline

    kolatek2 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dobra więc stoi na podłodze jak się odgrażałem 569 PRO i cholera mnie bierze XBMC działa extra a może działało do jakiegoś czasu okładki i inne bajery fajnie zassało z neta a teraz procesik xbmc.bin ni z gruchy ni z pietruchy zajętość procka 99,9% próba wyłączenia powoduje zawieszenie (piszę o wyłączeniu nie z panelu administracyjnego tylko przy użyciu myszki na TV) jakieś pomysły może co jest grane?
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Heeee :) Gratulacje zakupu :)_
     
  3. kolatek2
    Offline

    kolatek2 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nabijasz się ze mnie? ja tu już k.... serca z nim dostaję
     
  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  5. kolatek2
    Offline

    kolatek2 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Znalazłem sam o co mu biega w ustawieniach oszczędzania energii tryb wyłączania ustawiłem niechcący na wyjdź i wtedy wszystko stawało po przełączeniu na wyłącz wróciło do normy :) swoją drogą jak ja kocham kupić coś a później martwić się bo brak jest do tego instrukcji obsługi. Taki towar nie powinien byś dopuszczony do sprzedaży jakoś inne państwa potrafią na producentach wyegzekwować to tylko my jesteśmy tacy nieporadni i zawsze w dupę bici brawa dla naszego silnego państwa wszak łatwiej jest postawić fotoradar i tu egzekwować prawo!!! brawa dla rządzących !!!
     
  6. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To akurat prawda.
    Jednak chciałbym zauważyć, że XBMC jest dodatkiem autorstwa ich właścicieli - nie QNAP'a i nie podlega tutaj żadne prawo. :)
     
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Spotkałem się z czymś takim u kolegi - winnym okazała się gigantyczna kolekcja mang (coś koło 10 000 sztuk) - podzielenie tego na podfoldery rozwiązało sprawę.
    Prewencyjnie wyczyściliśmy bibliotekę dla obrazów. (System -> Odpowiednia sekcja [Wideo|Muzyka|Obrazy] -> Wyczyść bibliotekę)

    Sugeruje pousuwać źródła w problematycznym dziale (wideo/muzyka/obrazy) i dodawać pojedynczo źródła, dając XMBC czas na scrape'owanie (pobieranie informacji, okładek etc.) mediów.

    Podpowiem tylko że jeśli z jakiegoś powodu XBMC nie chce pobrać info o mediach, można z czystym sumieniem korzystać z takich programów jak SickBeard (seriale, bazuje na thetvdb) albo Ember Media Manager (filmy, bazuje na IMDB), dla fanów polskich info można skorzystać z XBMC Toolbox (XTB) (korzysta z filmweb).
     
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  8. kolatek2
    Offline

    kolatek2 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jest dodatkiem to fakt ale we wszystkich materiałach reklamowych głośno to zachwalają więc jeśli na coś się powołują to powinno to być opisane w sposób taki by można było z tego w pełni korzystać a nie siedzieć godzinami i się domyślać co autor miał na myśli. Jako państwo jesteśmy bardzo słabiutkie pod względem egzekwowania prawa w szczególności międzynarodowego. Czy dla niemców francuzów i innych też tak jest to sprzedawane? Nie bo mieli by to w d... i nie pozwolili by tego u siebie sprzedać, wszak za instrukcję też płacimy kupując produkt finalny bo koszt jej powstania jest wkalkulowany w cenę więc może zamiast płacić za tłumaczenie na język Mandingo zacznijmy domagać się polskiego. To takie wolne przemyślenia nie z tematem związane, ale boli że wszyscy mają nas w d... .
    --- Połączono posty, 24 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 24 Sierpień 2013 ---
    --- Połączono posty, 24 Sierpień 2013 ---
    Jakoś dziwnie cytat mi się wkleił nie wiem czy powiedzmy 400 filmów i 1000 piosenek można nazwać dużo???
     
  9. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Hola - to jak w TV masz złącze USB to jest równoznaczne z tym że działa Ci wszytko co ma złącze USB ? Bez przesady!

    Z tego co wiem, XMBC jest dostępne po polsku.
    --- Połączono posty, 24 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 24 Sierpień 2013 ---
    Nie.
    Duże ilości powyżej tysiąca elementów na folder, przynajmniej wg XMBC.

    Jeśli masz w jednym folderze te piosenki, to masz tylko czkawkę przy pierwszym wczytaniu tagów z plików, potem działa to szybko.
     
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Dużo. Ja filmów mam zaledwie kilkadziesiąt. Moje HD rip'y ważą po 20-30GB. "Piosenek" mam natomiast 29197 - połowa we flac'u :)
    --- Połączono posty, 24 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 24 Sierpień 2013 ---
    PS. Polecam http://www.mp3tag.de/en/ i pościąganie do niego kilka skryptów odpowiednio tagujących i sortujących EP'y czy Albumy.
     
  11. kolatek2
    Offline

    kolatek2 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Owszem jest ale co jest co już nie! Masz pomysł co oznacza zapis w ustawieniach "inne urządzenie audio hw:0,3" bo ja jakoś się nie domyślam a bardzo mnie to ciekawi.
     
  12. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  13. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    pierwsza karta dźwiękow, czwarte urządzenie - ale co to może być to nie zgadnę ..
    co mówi "aplay -L" ??
     
  14. Piotrek
    Offline

    Piotrek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    12 Luty 2011
    Wiadomości:
    144
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69 Pro 100 Mbps
    No to sympatycznie się przywitaliśmy;)
     
  15. jarogt
    Offline

    jarogt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Maj 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-119/219
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-119/219 1 GbE
    Witam
    Mam małe pytanie, czy to prawda, że na qnapie nie będzie aktualizacji do xbmc 12, 13 ... Ponoć działa tylko wersja 11 i żądnych aktualizacji nie będzie.

    Sam zastanawiałem się nad zakupem 469l, ale jeśli tak ma być to może warto się wstrzymać..
     
  16. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Trudno kliknąć nowy temat?
    "6/4/2013QNAP, Inc a global network attached storage (NAS) company announced the release of the new TS-x70 series NAS featuring an Intel i3 CPU with the latest QTS 4.0 OS with powerful storage backup, capability to stream with on the fly transcoding, integrated XBMC v12, and local video playback up to 4K resolution. In addition QNAP also unveils new powerful storage applications such as the developer’s platform (App Center), innovative digital signage web server, and capacity expansion solutions by scale up and scale out."
     
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  17. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    XBMC dla QNAPa jest rozwijane przez społeczność (portowane) - myślę że to kwestia czasu aż ukaże się nowa wersja (pod procesory x86).

    Pod oglądanie filmów kupiłbym bym taniego jak barszcz PC (około 1200-1500 sprzęt) w małej obudowie z XBMCBuntu/Ubuntu/Windowsem i dokupił pilot od M$, podpiął pod niego w XBMC udziały multimedia z QNAPa, a na końcu korzystał z kanapy ile wlezie ;)

    PS: Powinieneś napisać nowy temat !
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  18. jarogt
    Offline

    jarogt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Maj 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-119/219
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-119/219 1 GbE
    Przepraszam, mój błąd

    Nowy temat: https://forum.qnap.net.pl/temat/qnap-269l-i-469l-czy-będzie-aktualizacja-xbmc.4328/
     
    Last edited: 25 Wrzesień 2013
    • Lubię to! Lubię to! x 1