Pomoc Virtualization Station 2.2 beta

szczota6

Passing Basics
Beginner
21 Marzec 2016
24
2
3
39
QNAP
TS-x64
Ethernet
1 GbE
Hej.

W piątek przyjechał mi TS-563. Wszystko pokonfigurowalem i okazalo sie ze mam problem z wirtualkami. Przenosze z innego systemu w roznych formatach i nie potrafi zaimportowac. Na TS-251+ nie ma problemu.
Po wielogodzinnej walce zauwazylem ze mam zaintalowana wersje 2.2 Beta a na innych Qnap nie pisze numerka. No i podejrzewam ze problem jest wlasnie z ta beta ale nie moge nigdzie w necie znalezc paczki normalnej. Wszedzie w APP Center jest beta mimo ze nie jestem zapisany do beta.
Problem jest bardzo pilny bo w poniedzialek rano musi mi system odpalic. Narazie jestem w czarnej du...

Najgorsze jest to ze bede kupowac kolejnego Qnapa TS-251+ albo TS-563 i ma tam stac wirtualka Ubuntu pod rejestrator kamer.
Teraz zakup kolejnej wersji stoi pod wielkim zapytaniem.
Ktos ma linka do normalnej wersji Virtualization Station?

No wlasnie ten sam build mam na TS-563.
Zauwaz ze na pasku wyswietli Ci sie beta...

Ostatecznie w nocy bede Wirtualizowac na nowo Win7 z niego postaram sie na VirtualBox odpalic wlasciwy system... Tylko czy to odpali.

Akurat w tej lokalizacji mam lacze tylko 10/10 i przenoszenie plikow o duzych rozmiarach trwa...

Po to ze kupilem TS-563 glownie z mysla o wirtualizacji a okazuje sie ze niestety nie dziala poprawnie. Dostalem produkt z oprogramowaniem BETA i nie mam mozliwosci zmiany tego.
Ciesze sie ze starych QNAP nie aktualizowalem.

Chce zainstalowac paczke Virtual Station 2.1 ktora jest stabilna a nie mam takiej mozliwosci i to jest najwiekszy problem.

Eksportowane pliki sprawdzalem nawet na Virtual Box i VMworkstation i dzialaja tam poprawnie. Na innych Qnap tez dzialaja poprawnie. Na nowym nie ma mozliwosci importowania

Dopiero okolo 3 w nocy bo kolejny obraz sciagam z domu :-(
Poszedl rano downgrade.
Virtualization Station mam wszedzie takie samo.
Importowalem plik qvm to wywalilo mi ze interface nie sa zgodne...
Teraz importuje ova i narazie stoi mi tak

aimages77.fotosik.pl_849_98be91cdf541c00emed.jpg

Wczesniej tez tak stalo az po dluzszym czasie mialem info o zalogowaniu. Nie siedzialem godzinami przed kompem.

Czyzby problemem okazal sie procesor AMD zawarty w tym NAS? Maszyna wirtualna pochodzila z prawidziwej maszyny i zostala dodana do Hyper-V. Pozniej przy przenosinach poszla na VMworkstation po konwersji na VMDK i tez tam dzialalo ok. Pozniej robilismy eksport do OVA w celu przeniesienia na Qnap. Na TS-251+ bez problemu. Chcielismy sobie wszystko ulatwic i przyspieszyc i wymiana poszla na TS-563 i to byl chyba blad...
Sorki za pod postem

aimages78.fotosik.pl_850_e9127006361a92d0med.jpg

Taki blad.
Przypomnialo mi sie ze tutaj jest uruchomiony LACP a wczesniej nie bylo. Czyzby o to chodzilo?
Sprawdze czy przy importowaniu bez karty sieciowej sie zaimportuje
Skonczylo sie downgrade i dodatkowo wylaczeniem LACP.
Zaimportowalo poprawnie i dziala.

Teraz jak wlaczyc LACP na Qnap? Jak wchodze w ustawienia sieci to wywala ze mam virtual switch. W virtual switch moge usunac tylko jeden interface.