Udzielamy pomocy Virtualization Station - Błąd podczas zmiany controlera z IDE na SATA lub VirtIO

Dyskusja w 'Wirtualizacja serwerów i klastrów' rozpoczęta przez użytkownika rafko, 3 Marzec 2018.

Ładowanie...
  1. rafko
    Offline

    rafko Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Witam
    Ktoś wie dlaczego nie mogę zmienić kontrolera (interfejsu) Dysku HDD z IDE na SATA
    Dodam iż wstawiłem nowe dyski do QNAPA skonfigurowałem go od nowa i nadal to samo.


    upload_2018-3-3_13-9-12.
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a ja zrobisz nową maszyne to dziala zmiana ?
     
  3. rafko
    Offline

    rafko Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Niestety nie.

    Na szybko rozwiązałem problem:
    1. Zrobiłem nową wirtualkę na innym NASie z odpowiednimi ustawieniami.
    2. Zaimportowałem z powrotem do NASa, w którym mi to nie działa.

    Ostatecznie takie rozwiązanie spowodowało prawidłowe działanie kontrolera VirtIO.
    Wydaje się, że niedopracowany został interfejs tego nowego Virtual Station 3 i w tym jednym przypadku coś poszło nie tak.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a ta maszyna była wyłączona ?
     
  5. rafko
    Offline

    rafko Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Włożyłem do niej nowe dyski HGST 4TB i konfigurowałem wszystko od nowa.
    Co ciekawe na starych dyskach i systemie miałem takie same zachowanie Virtualization Station.
     
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    czy ta maszyna "wirtualna" była wyłączona jak zmieniałeś jej ustawienia ?
     
  7. rafko
    Offline

    rafko Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Oczywiście.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.