Recent Content by Damian

1. Damian

Pomoc UPS do Qnapa

Cześć, wyłączyłem UPS i już się nie włącza :). Pewnie bateria. Ale zastanawiam się czy polecacie jakiś UPS (może być używany) który będzie kompatybilny z TVS-671 (żeby po zaniku zasilania go wyłączał)? Dodatkowo chciałem podpiąć pod niego miniPC i router. Może Cyber Power Value Pro 1000VA/550W...
  2. Damian

Pomoc Jitsi Meet

Ale co nie tak w 3 punkcie? Widzę na screen że masz plik .env, który powstał z env_example.
  3. Damian

Pomoc Instalacja Aeotec Z-Stick Gen-7 dla VS Home Assistant

Ale jaki jest problem/błąd? Kiedyś jak się tym bawiłem to posiłkowałem się QNAP - Home Assistant Supervisor w VirtualizationStation. Jest tam pod punkt o udostępnieniu dongla do VM.
  4. Damian

Pomoc FTP Problem

Pewnie to nie to, a może hasło ma jakieś znaki specjalne? Może spróbować je usunąć/zmienić hasło na jakieś proste?
  5. Damian

Pomoc Brak możliwości zapisu do /config przez docker

Tak się tylko zastanawiam. Pisze, że brak miejsca. Może warto zmienić -v /Container/Sonarr:/config na pełną ścieżkę? Np. /share/Container/Sonarr (duże, małe litery mają znaczenie). Dodatkowo, nie kończy czy się miejsce na jakimś dysku?
  6. Damian

Pomoc Aplikacje Qnap

A działa ci internet z nasa? Np. połącz się po ssh do serwera i ping google.pl
  7. Damian

Pomoc Aplikacje Qnap

A coś z tego? What shoud I do if App Center fails to list the apps?
  8. Damian

Pomoc Aplikacje Qnap

A jakie masz dodane repozytoria? Download - App Center - dodatkowe repozytoria z aplikacjami dla QNAP
  9. Damian

Pomoc Po aktualizacji firmware do wersji 5.2.2 2950 nie można się zalogować

Może poszedł reset do ustawień fabrycznych? Wtedy hasło to MAC pierwszej kary sieciowej i user admin
  10. Damian

Pomoc Pulpit zdalny przez openVPN

Oczywiście musisz też przekierować porty ręcznie. Dobrze jakbyś miał dostęp do routera i sam dodał przekierowania.
  11. Damian

Pomoc Bardzo cichy HDD 6 lub 8TB do nas w listopadzie 2024

Niestety, jak chcesz cicho to SSD.
  12. Damian

Pomoc Jak udostępnic ftp na zewnątrz

Powinieneś mieć to wyszczególnione w umowie z dostawcą i przeważnie jest za to dodatkowa opłata.
  13. Damian

Pomoc MariaDB 10 - dostęp z zewnątrz

Masz na QNapie firewall włączony? Może coś z tego zadziała: link
  14. Damian

Przy piwie Głośne dyski w nas

Dyski 6TB. Nas trafił do szafki ale i tak nie pomogło. Zastanawiam się nad zakupem Samsung SSD na multimedia. Ciekawe ile taki dysk popracuje 24h na dobę z dużą ilością operacji.
  15. Damian

Przy piwie Głośne dyski w nas

Cześć, mam nas TVS-671, system na ssd oraz w raid 5 - 4x WD RED. Niestety ale te dyski to maskra, nie można spać w tym samym pokoju co jest nas. Ktoś orientuje się, czy są hdd, które są ciche? Czy lepiej myśleć o jakiś ssd (jeśli tak to jakich)?