Recent Content by daniel300

1. D

Dostep do Php z nowym Firmwarem 3.0.0 Build 0430T

Rozwiązałem problem sam.Może ktoś będzie miał podobny kłopot.Oto rozwiązanie.http://xxxxxxxnazwa stony/phpMyAdmin/ Pozdrawiam
  2. D

Witam ponownie.Sprawda ma się tak.Kiedy zainstalowałem na Qunapie Php Admina + Joomle mając poprzeni Firmware dostęp z poziomu przeglądarki był prosty ( panel administracyjny ,Serwer MySQL i zarzaj bazą danych) i tam właśnie był link do całej bazy.Niestety nie mam pojęcia jak dostać się z...
  3. D

Witam szanownych forumowiczów.Mam pytanie odnośnie Php.Chciałbym dostać się do php na którym mam postawioną Joomle niestey po aktualizacji nowego Fimwaru 3.0.0 Build 0430T nie ma odnośnika z bespośrednim dostępem do PhP.Czy mógłby mnie ktoś poinstrułować jak wejść w PhP.Z góry dziekuje i pozdrawiam
  4. D

Strumieniowe Odtwarzanie filmów

Witam wszystkich.Drodzy forumowice mam nadzieje ze pisze w odpowiednim miejscu.Czy istnieje mozliwość ogladania filmow bezposrednio z qnapa przez intenet ( logujac sie na qunapie zdalnie i odtwarzajac film za pomoca np: media player clasic ale bez uprzedniego sciagania na dysk.Z muzyka nie ma...
  5. D

Wszelkie doświadczenia,z kamerkami (opisy,recenzje,opinie)

Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz.kamerke kupiłem z myślą o kompie nie myslałem o kupnie kamerki Ip,myslałem ze zwykła kamerke na usb takze mozna podłączyć do qnapa bez problemu Jezeli zdecyduje sie na kupno kamerki pod qnapa napewno najpierw sprawdze liste w qunapie.Jeszcze raz dzieki za...
  6. D

Problem z instalacją systemu w qnapie:dysk czy qnap

dziekuje za odzez.Starałem się odczekać do czasu kiedy tzw pipnięcie wystąpiło dwa razy ale moze nie czekałem zbyt długo.Jezeli u ciebie podziałało u mnie moze tez się uda.Spróbuje za jakiś czas.Dziekuje za odpowiedź pozdrawiam
  7. D

Problem z instalacją systemu w qnapie:dysk czy qnap

Witam wszystkich forumowiczów.Mój problem wyglada nastepujaco.Nie moge sformatować qnapa z ponowną istalacją sytemu.Kiedy wyjmę dysk i wkładam go podczas pracy qnapa (hotswap)i próbuje później ponownie zainiciować dysk wyskakuje komunikat brak dysku sprawdz dysk lub kabel.Jednyną opcja którą...
  8. D

Joomla plik config problem.

bardzo dziekuje za odpowiedz.DZIAŁA POZDRAWIAM
  9. D

Joomla plik config problem.

Witam wszystkich.Od niedawna jestem w posiadanie qnapa ts 109 pro.Zainstalowałem joomla ,utworzyłem baze joomla i MySQL w phpMyAdmin i wszystko było ok oczywiscie do czasu.Zmieniłem hasło do stepu do phpMy Admin i zamiast edytować plik config w joomli to go usunąłem,jak rowniez baze joomli i...
  10. D

Dziekuje za odzew.Nie bardzo wiem odnosnie listy kompatybilnosci,jezeli chodzi o liste dostepnych sterownikow w qnapie to mysle ze to tylko kwestia sterownikow,i tu pojawia sie problem.Jedyna strone jaka znalazłem ze sterownikami a własciwie lista ktora informuje ze sa stery pod linux do tej...
  11. D

Panowie 50 odsłon i nikt nic nie pisze.Właśnie kupiłem kamerkę creative life optia af i nie moge znaleść sterowników pod qnapa ts 109 pro.Czy wie ktoś skąd moge je bobrać i jak zainstalować>Będe wdzieczny za info pozdrawiam
  12. D

grupa robocza i dostęp do komputerów wewnątrz sieci

Witam ponownie.Znalazłem najprostsze rozwiązanie które moze komuś się przyda.Qnap finder załatwił sparawe.Narzędzia mapowanie dyku i problem z głowy. :D (Jest to oczywiscie dostep z mojego komputera a nie z grópy roboczej ale przynajmniej dla mnie jest to bez znaczenia)
  13. D

Witam ponownie.Tak jak pisałem powyżej zamierzam kupić kamerke do qnapa lub poprostu do kompa.Bede wdzięczny za fachowe doradztwo.Macie jakieś swoje typy.A co mozecie powiedzieć o tych modelach.1) creative cam optia AF 2) CREATIVE LIVE! CAM VIDEO IM PRO. 3)Microsoft VX-7000 LifeCam. Z gory...
  14. D

grupa robocza i dostęp do komputerów wewnątrz sieci

witam wszyskich.Niedawno zakupiłem qnap ts 109 II pro i mam problem z wewnętrzną siecia i dostepem do grupy roboczej.Qnap podłączony do routera ten zas rozdziela sygnał na trzy komputery przez wifi.Chciałem ustwić grupe roboczą dla trzech koputerów zeby mieć dostęp do serwera lub przez otoczenie...
  15. D

Pomoc PROBLEM ( nie wykrywa dysku)

Bede wiedział na przyszłość jeszcze raz wielki dzieki pozdrawiam <brawo>