Recent Content by dave1902

1. dave1902

Pomoc TV nie widzi folderów

Rozumiem o co Ci chodzi po prostu przez DLNA widzi tylko te 3 foldery ale to nie problem. Utwórz katalog np FILMY w dowolnym miejscu przejdź do MULTIMEDIA CONSOLE ----> Zarządzanie zawartością ====>DLNA i tam naciśnij EDYTUJ , wybierz folder do udostępnienia. UWAGA to możne trochę potrwać zanim...
  2. dave1902

Pomoc Klient IRC dla QNAP

Ok spróbuje :)
  3. dave1902

próbowałem zainstalować IRSSI przez container station a tam taki błąd Background task error for create irssi-1: 500 Server Error: Internal Server Error ("Get https://registry-1.docker.io/v2/library/irssi/manifests/latest: net/http: TLS handshake timeout") przy ZNC instaluje się ale później jak...
  4. dave1902

zaczynam powoli rozumieć , kontener to program w którym są programy które uruchomiam na moim Qnapie środowisko Qnapa to nie Windows człowiek musi zmienić swoje przyzwyczajenia
  5. dave1902

przed chwilą przeszedłem chrzest bojowy na głęboką wodę.....metoda prób i błędów zainstalowałem Deluge , trochę mi zajęło poszukanie gdzie jest UI ale jak narazie opanowałem ..... widzę ze to zabawa chyba dla programistów/informatyków ale nie poddaje się , wiem że początki są trudne to nowe...
  6. dave1902

jestem zielony :-( ok poczytam na forum jak instalować przez dockera Zrobię to przez container station ?
  7. dave1902

[App Center] Failed to install TheLounge4.1.0. You must first install and start Apache74 >= 2443.74060.
  8. dave1902

Zakup karty do TS-253B

Witam, Chciałbym zakupić kartę do swojego qnapa z portem oraz możliwością wysadzenia dysku SSD. Znalazłem taka kartę Qnap QNAP QM2-2S10G1TA w Morele.net Tylko ona ma 10GBASE-T a ja mam w ścianie kabel cat 5e do tego rozwiązania wymyślono NBASE-T do 5Gbits dla 5e Znalazłem też Nas z portem...
  9. dave1902

jasne :) Ten TheLongue ładnie wygląda jak nie IRC jednak się skusze :D
  10. dave1902

Dziękuje Panowie posłucham się Was i pójdę w irssi. Nie wiem czy ktoś Was chwalił ale pierwszy raz mi się zdarza by ktoś tak szybko i rzetelnie odpisywał podpinacie linki tłumaczycie.... kurcze czapki z głów. Administrator pomaga na każdy temat a na innych stronach ( mówię o całkiem innej...
  11. dave1902

Witam, Czy ktoś używa klienta IRC ? na Windowsie mam mIRC 7.64 , szukałem czy można zainstalować klienta IRC dla qnapa ale widocznie za cienki jestem.... w aplikacjach do zaintalowania nie widze, szukałem na forum ale też nie ma wzmianki o IRCu. PS. znalazłem takie coś Qnapclub Store: Dispatch...
  12. dave1902

Pomoc kamery zewnętrzne z h265+

DS-2CD2143G0-I jest to kamera 4Mpix mam takie 2 i w zupełności wystarczą mam wersje biała na grafitowej podbitce , spokojnie są dyskretne nie wygląda to wiejsko na czarno zawsze można pomalować nie wiem jak z gwarancją ale kamera raczej wytrzyma więcej jak gwarancja. Kamery obsługują H.265+ i...
  13. dave1902

Pomoc QVR Pro - lista kamer

Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1216 Model serwera: QNAP TS-253B Witam, Być może popełniłem błąd ale jestem amatorem..... od roku miałem podpięte do NASa kamery 2szt Hikvision DS-2CD2143G0-I 4Mpix , po roku użytkowania stwierdziłem że już poznałem ich jakość postanowiłem zakupić coś...
  14. dave1902

Pomoc Ostrzeżenie S.M.A.R.T. nieprawidłowe sektory

Poczytałem, fajna sprawa to SHR szkoda że Qnap tego nie wprowadził :-( lub coś podobnego. Ps teraz patrzę na specyfikację tego dysku 6TB i widzę 7200obr a 4TB ma 5900obr hmm mam nadzieję że nie będzie mi za bardzo "wył"
  15. dave1902

Pomoc Ostrzeżenie S.M.A.R.T. nieprawidłowe sektory

Dostałem dysk wczoraj trochę mi to czasu zajęło ale przyznam się szczerze że się trochę ociągałem :p otwieram paczkę patrze a tam dysk uwaga 6TB Iron Wolf a na ustach banan :) ,a po chwili czytam naklejkę "Recertified Product" znam refurbished więc zaglądam w google i to coś podobnego może...