Recent Content by jasperus

1. jasperus

Pomoc Qnap traci połączenie z siecią LAN

Wszystko naprawiło się poprzez zmianę na inny port eth. Wychodzi na to, że drugi port jest wadliwy. Co prawda nie wiem dlaczego i do końca problemu nie rozwiązałem ale wszystko działa :)
  2. jasperus

Adresy statyczne. Przełączyłem skrętke na drugi adapter. Póki co kilka godzin śmiga, zobaczymy czy przetrwa noc :)
  3. jasperus

Zawsze miałem podpięte 2 kable. Jak pojawił się ten problem to wypiąłem jeden. Problem nie zniknął. Popróbuje z jednym kablem ale w drugim porcie eth.
  4. jasperus

Witam Mam trochę dziwny problem z moim TS-251+. Od kilku dni traci on widoczność w sieci lokalnej. Nie można wtedy połączyć się w żaden sposób, przez Web UI, SSH, FTP, Qfile, nie działa też plex. Jedynym sposobem połączenia się jest ręczne wyłączenie i ponowne włączenie przyciskiem power. Działa...
  5. jasperus

Pomoc Qlocker - atak na Qnapy

U mnie tez było wyłączone na 100% a po upgradzie nagle online. Wiedziałem, ze sie nie myliłem. edit:// odinstalowałem myqnapcloud. Moze nie wróci zza grobu.
  6. jasperus

Po dzisiejszym upgradzie firmware cos mnie tknęło zeby sprawdzic czy napewno wszystko powyłączane. A tu widze myqnapcloud ENABLED. Co jest grane, na 100% miałem to wyłączone.
  7. jasperus

Mam wrażenie, ze mówimy tu jakims szyfrem. Czy jest jakies potwierdzenie jaka oficjalna/nieoficjanla apka była zarobaczona?
  8. jasperus

Tak sie zastanawiam, warto miec automatyczne aktualizacje? Ja robie raz na jakis czas ręcznie i jak widze co sie dzieje to boje sie, ze cos mi chlopaki z Qnapa spierdzielą cos w systemie jak włącze auto. Jak Wy to robicie?
  9. jasperus

U mnie wszystko powyłączane, dostęp z zewnątrz tylko przez QVPN. Ale widząc skalę zniszczeń u innych zastanawiam się czy nie odciąć go całkowicie. Jednak zależy mi, żeby np sprawdzić monitoring gdy mnie nie ma w domu. Jak życ :)
  10. jasperus

Pomoc dostosowanie ustawień w rtorrent pro

Dzięki panowie. Wyłączone. Ale wygląda na to, że przy restarcie klienta DHT i wymiana peerów jest włączona. U was też tak jest czy da się to jakoś zapamiętać? OK już wyłączyłem na stałe w ustawieniach.
  11. jasperus

Pomoc dostosowanie ustawień w rtorrent pro

Dołączę się. Czy ktoś używa tego klienta na prywatnych trackerach?
  12. jasperus

Pomoc Duża rozbieżność zużycia RAMu między QVR Pro a Monitorem Zasobów w QTS.

Zgadza się. Całkiem zmyliło mnie to, że te wskaźniki są zaraz obok nazwy mojego Qnapa :)
  13. jasperus

Pomoc Duża rozbieżność zużycia RAMu między QVR Pro a Monitorem Zasobów w QTS.

Witam Po wymianie kości RAM z 4 na 16Gb QVR Pro Client pokazuje inne wartości niz Resource Monitor QTS. QVR Pro Client Resource Monitor Wie może ktoś czym jest to spowodowane? Nie dość, że pokazuje aktualne zużycie 5Gb to jeszcze z całkowitych 8Gb. Też macie błędne wartości? Czy...
  14. jasperus

Pomoc Łoł, jestem atakowany!

Kiedyś miałem ponad 1000 prób logowania na admina przez SSH. Zmieniłem domyślny port i włączyłem banowanie IP po 5 nieudanych próbach w ciągu kilku minut. Od tamtego czasu nic :)
  15. jasperus

Pomoc Jak sprawdzić rodzaj RAM

Dzięki Wziąłem odrazu 2x8 będzie zapas :D