-
Dyskusja [TS-230] Zmiana lokalizacji domyslnego katalogu serwera www
Witam, chcialbym zmienic lokalizacje domyslnego folderu WEB serwera www. Dlaczego? Moja konfiguracja dyskow wyglada nastepujaco: Na dysku glownym systemowym SSD mam dostepne 91GB. Chcialbym przeniesc domyslny katalog WEB serwera www na dysk HDD w celu: 1. zwiekszenia limitu dostepnego miejsca...- Kamil004
- Temat
- jednak serwera ssd ts-230
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Przeniesienie pliku SWAP na dysk SSD
Tak tak, przez SSH sie lacze. No wiec tak to wyglada u mnie: Szczerze mowiac to za wiele mi to nie mowi ;) Natomiast tak jak wyzej pisalem polecnie swapoff /dev/md256 Wylacza mi dysk SSD do uzytku przez SWAP Natomiast polecenie: swapoff /dev/md322 Spowodowalo czesciowe zrzucenie SWAPa z...- Kamil004
- Post #6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Po reinstalce systemu na SSD, SWAP byl na tym dysku. Przy HDD zawsze bylo zero uzycia, chodzbym niewiem co robil.- Kamil004
- Post #3
-
Witam szanowne grono, ostatnio postanowilem przeniesc system na dysk SSD w celu przyspieszenia wspolpracy z NASikiem. Wszystko bylo dobrze do ostatniej aktualizacji oprogramowania, lub poprostu byl to przypadek i wystarczyl ktorys restart z kolei. Mianowicie, do tej pory wszystko bylo po mojej...- Kamil004
- Temat
- dysk hdd ssd swap ts-228a
- Odpowiedzi: 5
-
Archiwum TS228A - Jak uruchomic i podlaczyc sie do serwera VNC w Ubuntu na Container Station
Na poczatek witam wszystkich bardzo serdecznie. Posiadam QNAPa TS228A , w container station mam dodane Ubuntu LXC oraz Ubuntu DOCKER i chcialbym podlaczyc sie do ich "pulpitu". Znalazlem w google kilka poradnikow, np gdzie zawsze wszystko jest prosto opisane, oraz na samych stronach z...- Kamil004
- Temat
- container station station ubuntu vnc
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)