-
Dyskusja Odmontowane wolumeny
Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc :D. Uratowało mi to "dupę" i wiele innych problemów. Szkoda, że tego problemu z uszkodzoną pamięcią nie dało się wcześniej "zauważyć". Mój trop z brakiem pamięci był słuszny, jednak nie spodziewałem się, że brak pamięci spowodowany jest jej uszkodzeniem...- kojot
- Post #28
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
jak coś to pisz tutaj- kojot
- Post #24
-
Czekałem tu na odpowiedź, nie widziałem tam. 1786718076 Czy może być dysk zamiast pendrive? 1786718601 Podłączyłem czysty dysk przenośny 1TB 1786718885 Udało się jednak znaleźć pendrive 128GB, jest podłączony.- kojot
- Post #22
-
@Silas Mariusz już jest uruchomiony z dyskami.- kojot
- Post #19
-
Wynik z testu tej drugiej kości pamięci.- kojot
- Post #17
-
Ten dokładany Hynix jest wyjęty, Pisałem o tym. Obecnie ma tylko 4GB, te "fabryczne". To może prędzej te fabrycze są problemem, bo już były one wcześniej. 1786692270 QNAP zapiszczał i się wyłączył, uruchomić go? 1786692418 Wymienię na tą pamięć Hynix i uruchomię go. Możesz potem przesterować tą...- kojot
- Post #15
-
Przepełnienie pamięci zdarzało mu się już wcześniej. Sam QNAP już wcześniej ubijał mi niektóre aplikacje z racji braku pamięci, np. QSync’a, który jest dla mnie kluczowy. Stąd pomysł na dołożenie kolejnych 4GB RAM. Fabryczna pamięć do ATADA, a ja dokładałem Hynixa (zdjęcia poniżej). PS. Już...- kojot
- Post #13
-
Q-202608-46963 Z góry dziękuję za pomoc- kojot
- Post #11
-
Niestety nie mogę zrobić zgłoszenia przez Helpdesk na QNAP. Mam komunikat o błędzie. Czy zrobić to przez stronę Portal serwisowy - QNAP tak jak jest napisane w tym komunikacie?- kojot
- Post #9
-
Oba woluminy odmontowane, systemowy i z danymi.- kojot
- Post #7
-
Co do porad QNAP AI Assistant to: Dyski zdrowe, w logach nic niepokojącego, brak jakichkolwiek błędów, RAID też ok. Dostęp przez QuFTP niemożliwy, ponieważ nie mogę zainstalować tej aplikacji (nie ma na czym). Dostęp przez NFS też nie da się skonfigurować. QNAP był restartowany już wiele razy...- kojot
- Post #5
-
Bardzo potrzebna pomoc! Po zawieszeniu się QNAPa niestety straciłem dostęp do danych. System się uruchamia jednak oba woluminy są odmontowane. Próba ich sprawdzenia w celu odzyskania dostępu przerywana jest zaraz po starcie. Sprzęt to QNAP TS-253D Oprogramowanie QTS 5.2.9.3499- kojot
- Temat
- Odpowiedzi: 30
-
Wybór nowego, wydajniejszego Qnapa
@SiewcaRyżu Zobaczyłem cenę tego tvs-h674t, golasa bez dysków i nieco mnie zatkało. Jednostka publiczna więc budżet ma znaczenie, jak jeszcze doliczę dyski to i tak będzie drogo. Zastanawiam się nad innym rozwiązaniem. Zakup urządzenia, które wcześniej wybrałem TVS-h474-i3 i konfiguracja zgodnie...- kojot
- Post #4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Wybór nowego, wydajniejszego Qnapa
Witam, Potrzebuję pomocy w doborze nowego serwera QNAP. Do czego on ma być wykorzystywany? Udostępnianie i synchronizacja plików dla 10 użytkowników poprzez aplikację QsyncCentral. 10 komputerów lokalnych i 10 zdalnych, oczywiście nie pracują jednocześnie lokalnie i zdalnie. Obecnie jest do...- kojot
- Temat
- danych plików qsync raid1 system
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Kodi (HD Station) przestał działać - nieprawidłowy podpis cyfrowy
Po tej całej „awarii” z Kodi szukałem alternatywy i trafiłem na serwer Plex. Szybka instalacja, konfiguracja i oglądam teraz z apki na TV, czyli bez HDMI. Mam wrażenie, że jest lepsza jakość obrazu i dźwięku. Kolejny plus to brak HDMI do TV co pozwala schować QNAPa i nieco „ukryć” uciążliwy...- kojot
- Post #18
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI