-
Sprzedam Sprzedam Qnap TS-453-be
Cześć, sprzedam Qnap TS-453be rozbudowany do 16GB RAM Kingston, dodatkowo o moduł QM2-2P-244A z dwoma nowymi dyskami Kingston NV2 256GB M.2 NVMe na początek do zabawy. Konfiguracja 16GB i QM2 są w serwerze od co najmniej 1,5 roku i nie sprawiają żadnych problemów. Serwer pracował w domu, w...- mentis
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Brak możliwości dodania QVR Pro Client do HD Station HS251+ QTS 5.0
nie zauważyłem jeszcze problemu u siebie(5.0.0.1986), ale od pierwszej wersji qts 5 dodają wpis w changelog "QVR Pro Client & QVR Smart Client - Starting from QTS 5.0.0, HybridDesk Station no longer supports QVR Pro Client (HDMI output). You can install QVR Smart Client on HybridDesk Station as...- mentis
- Post #4
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja nvme sed encryption
nie dałem rady zmusić do działania dysków w QTS, po inicjalizacji macierzy nagle pojawiła się jakaś aktywność dysku 2 na karcie rozszerzeń pomimo braku struktury. Bez SED erase nic nie mogę zrobić z dyskami w nas'ie, wpisywanie PSID bez zmian. poszedł request na helpdesk,- mentis
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja nvme sed encryption
cześć wszystkim, zainstalowałem qm244 w 453be podpiąłem 2x256GB ssd i mam problem z zainicjowaniem/ zamontowaniem dysków. Dyski mają status SED odblokowany i chciałbym wykonać action erase sed, niestety za każdym razem wprowadzany PSID ze stickera jest odrzucany jako nieprawidłowy. Może jakaś...- mentis
- Temat
- encryption instalacja mogę nvme system
- Odpowiedzi: 4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja QVR Pro i kamera zewn i wew
Ostatnia , jaką odszukalem to zewnętrzna(takiej szukam) IPC-HFW1435S-W-0360B wraz z korespondencją z supportu. Model miał wsparcie ONVIF ale nie dało się tego wykorzystać bez zamiany fw, który odblokowałby web serwer kamery. Widzę, że IPC-HFW1320S-W nawet oficjalnie na pl.dachua.com wspiera...- mentis
- Post #11
-
Dyskusja QVR Pro i kamera zewn i wew
podane modele kamer Dahua są z serii Consumer, niestety bez ingerencji w fw nie da się podłączyć do rejestratora w tym Qnap. Niby mają ONVIF ale nie da się nic konfigurować, nie są rozpoznawane, interfejsy sieciowe wycięte np web tylko soft producenta "Lechange". Na forach znajdziesz opis...- mentis
- Post #5
-
Download [Stable] QTS 4.3.6.0805 build 20181228 | ARM & x86
Problem spadku transferów USB 3.0 rozwiązała aktualizacja do 4.3.6.0867 (brak adnotacji w release notes), na razie większych zmian u siebie nie zauważyłem. -
Download [Stable] QTS 4.3.6.0805 build 20181228 | ARM & x86
cześć, czy zauważyliście spadek transferu na portach USB 3.0 ? (dyski obrotowe, pendrive) W moim przypadku po zmianie fw na powyższy spadło z 80-100MB/s na 5-6MB/s . dzięki za info -
Kamery IP tajwańskiej firmy Yudor - 50 PLN netto
witaj, interesuje mnie YUC-HN83P zostało coś jeszcze? -
[Stable] QTS 4.2.2 Build 0607 | TS-X51A
czy jest już dostępny QTS 4.2.1 Build 20160705 dla ts-x51 - Fixed an issue where an RTRR replication job would be terminated if the remote Windows SMB server contains over 15,000 folders and 150,000 files- mentis
- Post #5
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Błąd podczas synchronizacji RTRR.
mam na razie luźną sugestię, sprawdź czy przy zastosowaniu prostych nazw katalogów/plików (np. test\test\test.zip) problem występuje. Staram się znaleźć przyczynę występowania tego samego komunikatu przy próbie synchronizacji RTRR po SMB pomiędzy PC i TS251. Podejrzewam, że komunikat może być...- mentis
- Post #2
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Pierwszy zakup NAS-a: QNAP TS-251 & S DS214PLAY & S DS215+
mogę potwierdzić wielkość RAM(reszta pewnie na sztywno zaalokowana dla kontrolera graficznego IntelHD), co do reszty nie znajduję od miesiąca potwierdzenia w praktyce. Dla mnie DLNA(Twonky) i QvPC działa, file station i BSPlayer na 2 telefonach i tablecie jednocześnie też działa.- mentis
- Post #37
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
TS 251
Cześć, od miesiąca katuje ten sprzęt(TS-251 1GB) i muszę przyznać że: ad1. QvPC działa nad podziw dobrze - uruchomione HD Station -> Kodi15.2.1 (kabel HDMI 10m, mysz + klawiatura usb) materiały 720p/1080p oraz 3D bez zająknięcia na TV Samsung, muzy i photo nie testowałem jeszcze, na pewno...- mentis
- Post #4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Pomoc "Urządznie zostało odłączone"
rozwiązanie genialne w prostocie,a najważniejsze, że już działa. Nie zwróciłem uwagi na aktualizację apki po drodze. dzięki za pomoc- mentis
- Post #3
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)