Recent Content by mikolajek

1. mikolajek

Pomoc Degradacja portu sieciowego

Rozebrać zdecydowanie się nie boję, ale za lutowanie wolałbym się nie brać... Czy ktoś może polecić sprawdzony serwis tego typu w Warszawie?
  2. mikolajek

Heh, chociaz to dobra wiadomosc... A jak szarpne sie na 4-dyskowy i wrzuce te 2 tez poleci? 2 RAID-y osobne bym wtedy zrobil i moze wyslal na emeryturę mojego najstarszego Synka (11 lat!). Wprawdzie dziala jak najlepiej, ale zaczynam sie jiz troche bac... [emoji2]
  3. mikolajek

Następca TS-x51+?

Zastanawiam się nad wymiana mojego TS-251+, używanego głównie jako serwer plików i mediów. W ofercie QNAPa nie widzę nic, co mogłoby być jego następcą... Czy ktoś z Forumowiczów ma może jakieś przecieki dot. planów produkcyjnych? Będzie coś nowego w tej klasie? Seria ma już parę lat i...
  4. mikolajek

Hmmm... Zawsze moge na jednym porcie jechac. Nigdy nie mierzylem faktycznego przyrostu predkosci, ale byl odczuwalny... Pytanie: czy gdybym kupil nowy identyczny model, to konieczna jest instalacja od zera? Czy moze da sie po prostu przelozyc dyski i będzie to samo? :)
  5. mikolajek

Tak, już na kilku FW to się dzieje :( Jaki orientacyjnie będzie koszt płyty? Może niewiele drożej wyjdzie nówka sztuka, jak to zwykle bywa...
  6. mikolajek

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0644 2018-07-10 Model serwera: QNAP TS-251+ Używam swojego QNAP-a w trybie port trunkingu. Od jakiegoś czasu miałem problemy z drugim portem (kartą?) sieciowym - prędkość notorycznia spadała z 1 Gbps do 100 Mbps. Na pewien czas pomagało po prostu odłączenie...
  7. mikolajek

Pomoc Degradacja port truckingu

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0593 Build 20180524 Model serwera: QNAP TS-251+ Od początku użytkowania mojego TS-a używam port truckingu - 2x 1 Gbps (kable Cat6), podpiętego do aktywnego switcha TP-Link TL-SG2008. W ciągu tego okresu sporadczynie zdarzało się, że dostawałem komunikaty...
  8. mikolajek

Dobry wieczór :)

Dawny zagorzały fan S, który od mniej więcej roku z powodzeniem użytkuje TS-251+. W dodatku już od paru miesięcy mogę powiedzieć, że znacznie bardziej mi się on podoba do mojego nadal użytkowanego DS414... ;)
  9. mikolajek

aplikacja Phone i firmware v3.3.x

Dla zainteresowanych lista aplikacji QNAP=-a na iOS jest tutaj (link wymaga zainstalowanego iTunes). Oczywiście można ręcznie wyszukać na webowej wersji iTunes, ale ta nie obsługuje wyświetlania appów wg producenta