Recent Content by pepus

1. pepus

Pomoc Raid1 nie odbudowuje się

(12:07) LOL Mariusz wziął mnie na przetrzymanie :ROFLMAO: Nie mogąc się doczekać odpowiedzi zacząłem szukać i znalazłem taki wątek z rozwiązaniem dokładnie identycznie ten sam problem, i rozwiązanie tam zapisane pomogło. Jeszcze raz Dziękuję Mariuszowi za pomoc.
  2. pepus

Dzień dobry. Raid się odbudował (y), puściłem naprawę, i przy 56,5% odmontował DataVol1 , i dalej nie chce ruszyć. Każde następne uruchomienie kończy się tym samym Mogę liczyć na jeszcze odrobinę pomocy?
  3. pepus

/dev/sdb to ten nowy /dev/sda/ to ten stary z raidem 1753188047 mogę w samym gui qnapa grzebać?, bo wyskoczyło że system plików nie jest czysty. uruchomić "Sprawdź teraz" czy poczekać aż skończysz? Czy błędy na systemie plików mogą wskazywać, że i drugi dysk dokonuje żywota?
  4. pepus

zgłoszenie zrobione, teamviewer może być.
  5. pepus

Dzień dobry. Pacjent 321P, Ustawiony RAID 1. SMART poinformował że pada 1 dysk . Kupiłem identyczny po modelu i rozmiarze. Wyłączyłem qnapa, wymieniłem dysk 1, włączyłem i... niestety raid się nie odbudowuje, oba dyski mają status "dobrze". Przestrzeń dyskowa: DataVol1 (system) błąd...
  6. pepus

Pomoc Tablica WeKan

upss. a bo wiesz... tam po angielsku jest, a to nie tak łatwo... :ROFLMAO: na razie zostaje ten wekan, a ubuntu jeszcze mi się do innych celów przyda. Dzięki za wszystko.
  7. pepus

Pomoc Tablica WeKan

Ja tego potrzebuję jednak do firmy, i staramy się nie kopać dołków pod sobą. wchodzisz na stronę taiga.io, klik w cennik i już widzisz co nie jest darmowe, np. 15 użytkowników, itd... zadowolę się jednak wekan'em na razie. :) Miłego dnia wszystkim.
  8. pepus

Pomoc Tablica WeKan

Podsumowanie. Taiga nie do końca jest darmowa. Uruchomiłem wekan ale na maszynie wirtualnej z Ubuntu. Zobaczymy czy się przyjmie w firmie. Kontener po zachęcających komentarzach sobie odpuściłem. :) na razie temat zamknięty.
  9. pepus

Pomoc Tablica WeKan

Dzięki za odpowiedzi, i sugestie. @SiewcaRyżu jak zwykle w swoim stylu potrafisz dodać otuchy 😉 No właśnie Jira... ma być takie samo, ale za darmo, na już. no to jadziem popatrzeć na Taigę.
  10. pepus

Pomoc Tablica WeKan

Dzień doberek. Tym razem próbuję zabrać się za tablicę kanban. Znalazłem projekt WeKan. docker WeKan Jakoś nie bardzo umiem się dokopać jak to zainstalować ;( Pytanie czy ktoś już przerabiał ten temat, może cokolwiek podpowiedzieć? W kontenerze czy na maszynie virtualnej? -- Pozdrawiam
  11. pepus

Pomoc Mariadb w kontenerze i katalog na bazy

To jeszcze tylko dodam że: wchodząc w te ustawienia kontenera kilka razy, coś tam zmieniam i zawsze "zastosuj" - to za każdym razem tworzy nowy wolumen, i za każdym razem ściąga nowy obraz :latest-1, :latest-2, itd... Jak dla mnie temat zakończony.
  12. pepus

Dzień doberek. Panowie, przede wszystkim dzięki za pochylenie się nad moim tematem. pół dnia się doktoryzowałem, i takie wnioski: 1. Założenie kontenera z palca - ścieżki są poprawne, zakładanie plików/katalogów w kontenerze, albo w mojej lokalizacji, działa ok. 2. Założenie kontenera przez...
  13. pepus

Jerry, dzięki za sprawdzenie, SiewcaRyżu, Teraz nie mam dostępu. Sprawdzę w poniedziałek.
  14. pepus

Dzień doberek. Na początek powiem tak, to mój pierwszy kontener, a jeśli chodzi o sql'a jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę, ale znam to forum, znam googla, poczytałem, założyłem, działa, lecz mam jeden problem z którym sobie nie radzę... Założenia: kontener mariadb w pierwszej puli...
  15. pepus

Pomoc sonoff oprogramowanie

Domoticz w kontenerze...