SebekW
Local time
12:44
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
10

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• SebekW
      SebekW zareagował Lubię to Lubię to na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc Wolumin zapchany 90%.
      Człowieku nie interesuje nas co gdzie masz i twoje wlasne frustracje. Temat uważamy za rozwiązany i zamknięty.
    • SebekW
      SebekW odpowiedział w temacie Pomoc Wolumin zapchany 90%.
      No jak wywala skrypt który zapisuje mi na udział sieciowy to i pliki może wywalić. Na razie robię aktualizację więc muszę trochę poczekać. Nie ma już tego wykrzyknika bo wywaliłem jedną migawkę, więc się pewnie skopiuje. Wywalę wszystkie migawki...
    • SebekW
      Ponieważ nie mam tam tylko backupu są trzy zasoby jeszcze z mnóstwem plików, mam tego kopię gdzieś tam na innym dysku, ale zostawiłem sobie 2 migawki CO 7 DNI ponieważ nie raz mi to zaoszczędziło czasu i nerwów. No robię po sieci co widać...
    • SebekW
      No tak migawki mam ustawione na 600GB Fizyczne pliki to ~650GB W tym jest problem że nie umiem zrobić backupu... Wywala mi skrypt dlatego że Qnap zgłasza że nie ma już miejsca... Tam jest 3,29TB więc ta rezerwacja jest jakaś z dupy i psuje...
    • SebekW
      z tego wynika "cienki uproszczony"... "Wolumin uproszczony" = cienki = Thin Provisioned chyba tak to będzie
      • 1753625173256.png
      • 1753625377217.png
      • 1753625485161.png
    • SebekW
      SebekW napisał nowy temat.
      Cześć Coś ten Qnap zaczął odwalać manianę, cały czas było dobrze, a tu nagle zapchał się w sumie nie zapychając bo danych tam leży ~650GB. Skoczyło jakieś dziadostwo przypisane, ale co przypisane bo nie kaman, może mnie ktoś nakierować bo nie mam...
      • 1753624352033.png
      • 1753624468151.png
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…