-
Sprzedam Planowana sprzedaż TS‑1683xu‑rp (mod Xeon 2288G) + 64GB RAM + NVME
Witam, przymierzam się do sprzedania w okolicach maja / czerwca mojego ukochanego TS-1683XU-RP. (termin wynika z faktu, że wówczas będę podmieniał go za innego) Kupiłem go w listopadzie 2019 roku i jest ze mną do dzisiaj i ciągle pracując Końcem lutego 2020 roku dokonałem upgradu CPU z seryjnego...- simryc
- Temat
- 2288g nvme sprzedam ts1683xu xeon
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
QTS 4.5.3 build 4.5.3.1652 - 20210428
Support rozwiązał mi problem poprzez wyłączenie wysyłania do serwera SMTP który blokował kolejkę.- simryc
- Post #14
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
tak na prawdę u mnie problemy zaczęły się po upgrade, teraz mam wiszące backupy w virtualstation i co parę dni resetuję qnapa. Może znany wam jest taki przypadek ? (już usuwałem i dodawałem na nowo zadania, reinstalowałem vm itd. nic nie pomogło) te backupy będa już wisiały wiecznie do resetu...- simryc
- Post #11
-
Witam, mam podobny problem jak _Floyd logowanie przez web trwa zauważalnie dłużej, udostępnianie linków - nie do doczekania, logowanie przez qfile -5minut a było 5sekund. Pobieranie/wysyłanie plików wisi macie pomysł jak skorygować na szybko? nie za bardzo mogę sobie pozwolić teraz na downgrade...- simryc
- Post #8
-
Archiwum Nie daje rady skonfigurować prostych VLANów
Witam, od 2 tygodni męczę się z VLANami. początkowo miały być wszystkie porty qnapa spięte w port trunking. Do tego wirtualne maszyny na różnych VLANach oraz część bez tagowania. Tego ostatniego nie mogę przeskoczyć. Postanowiłem rozpiąć trunking i zrobić na potrzeby testów na jednym...- simryc
- Temat
- adapter forum https threads
- Odpowiedzi: 0
-
Dyskusja VM GPU passthrough
Witam, Mielę temat remoteFX oraz optimizingRDP i nie wiem czy nie jest gorzej ;P 1. wydaje mi się że nie uzyskam RemoteFX jeżeli windows server jest maszyną wirtualną na qnapie ? - jest inny sposób na puszczenie ruchu rdp wspartego grafiką - faktycznie ciekawe efekty ludzie uzyskują jak np...- simryc
- Post #10
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
hm... czyli powinienem zmienić pytanie, jaka najlepsza karta dla Windows Server dla RDP ?- simryc
- Post #8
-
Nie śpieszy mi się w ogóle, wolę kupić dobą niż znowu wymieniać :) Swoją drogą dziwne jest że Nvidia 1030 było nie było nie taka słaba nie radzi sobie. Podejrzewam ze to albo problem przez RDP - dużo zużywa zasobów albo coś jest nie optymalnego po drodze - i tu nie mogę zrozumieć po co w takim...- simryc
- Post #6
-
na tej liście najmocniejsze jest 1050TI a to jest bardzo stara karta i nie wiele mocniejsza od mojej 1030. karta ma głównie wspomagać okienka w windowsie (minimalizowanie, otwieranie, przeglądanie zdjęć) - interakcja z userem + obsługa przeglądarki internetowej + worda, excela itp. Dodatkowo...- simryc
- Post #4
-
Witam, po zabawie z prockiem czas przyszedł na kartę graficzną - muszę wymienić na mocniejszą. Obecnie posiadam nvidie 1030 i jest bardzo słabo do tego stopnia, że aby się dało pracować musiałem ją odłączyć (procek sam lepiej sobie radzi niż CPU+GPU). Zastanawiam się nad zmianą z nvidia na AMD -...- simryc
- Temat
- amd nvidia virtualization station
- Odpowiedzi: 9