Recent Content by sylver

1. sylver

Pomoc QM2-2P - dyski WD SN-550 lub inne ?

:-) No chodziło mi i budżetowe ale działające, dzięki za info o intel faktycznie dość tani jak na tę listę. Co do ograniczeń szyny to wiem, dlatego chciałem wpaść w te SN550 Swoją drogą dziwnie to działa z tą kompatybilnością, że wrzucę oba dyski zrobie testy wydajności wszystko ok, zestawiam...
  2. sylver

No jak by SN570 chodził to raczej mój SN550 tym bardziej. to chyba musi być któryś z tych, chyba że czegoś nie wiem, Compatibility List - QNAP
  3. sylver

Witam Mam TS-653B miałem też dysk WD SN-550 1TB nie używany. Dokupiłem kartę QM2-2P oraz drugi taki sam dysk co nie było już takie proste bo już ich nie produkują. Dyski mimo zestawienia w raid prawidłowo po chwili losowo wypadały i nie chciały być wykrywane. Niestety przejrzałem się na tabeli...
  4. sylver

Sprzedam Sprzedam sprawny TS-651

Mam pytanie Ile za same dyski? może być na PW
  5. sylver

Raid 5 - WD RED SMR

Ok, panowie, dziękuje za potwierdzenie mojej obawy. jeszcze tak odnośnie tej wydajności to zainteresowało mnie to porównanie gdzie dysk z SMR zbudował RAID 5 o 40% szybciej film
  6. sylver

Raid 5 - WD RED SMR

Dziękuje za obszerną wypowiedz, Może za mało naświetliłem temat. W produkcyjnych to macierz domowa ma do tego coś ala 3-2-1 kopia w cloud jest WORM. Dlatego zastanawiam się tylko nad tym czy mogę mieszać dyski z SMR z dyskami bez SMR i jak to wpłynie na stabilność RAIDu 5
  7. sylver

Raid 5 - WD RED SMR

Teraz to już się pogubiłem, mówisz o samej firmie WD, o połączenie SMR i bez w raid czy o samej technologi SMR ?
  8. sylver

Raid 5 - WD RED SMR

Wiem ale to tylko rozszerzenie raidu 5 na WD o kolejny dysk, chodzi o jak najmniejszy koszt.
  9. sylver

Raid 5 - WD RED SMR

hmm, to teraz sam nie wiem co zrobić, mogę nie dostać już nigdzie starszej serii dysku. a na wydajności aż tak mi nie zależy .
  10. sylver

Raid 5 - WD RED SMR

Czyli rozumiem że można mieszać w RAID dyski z SMR i bez razem ?
  11. sylver

Raid 5 - WD RED SMR

Witam Mam mały problem posiadam starsze dyski WD RED WD40EFRX w RAID5 teraz chciałem dołożyć dysk w moim Qnap ale nie zauważyłem i kupiłem WD40EFAX Dysk ten posiada technologie SMR. W necie wyczytałem że nie powinno się łączyć 2 rożnych typów dysków z SMR i bez. Czy ktoś z was ma jakąś wiedze...
  12. sylver

Sprzedam Qnap TS-453D-16GB +QM2-2P+500GB M2

Też poproszę bo PW nie wiem dalej jak tu wysłać. sylver74@gmail.com
  13. sylver

Witam po latach

Witam Wracam na forum w sumie dlatego że pora na zmianę mojego Qnapka na nowszy model. Od siebie jestem webdev, devops, trochę admin VMware i veeam, obecny entuzjasta hybrydowego clouda.
  14. sylver

Sprzedam Qnap TS-453D-16GB +QM2-2P+500GB M2

Proszę o kontakt mailowy albo o pokierowanie jak mogę tu wysłać PW.
  15. sylver

Kupię TS-473 lub wiekszy

Witam Jak w temacie kupię TS-473 lub coś z większą ilością dysków. Może być coś starszego o zbliżonej wydajności. Zapraszam do kontaktu PW Podam adres bo nie ma tu PW chyba sylver74@gmail.com