Live updates
-
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.
ja poleciałbym po kosztach: instalujesz sobie tailscale (koszt zero) na serwerze i na końcówkach ustawiasz program żeby gadał za pomocą adresu IP taliscale na qnapie i poszedł na zasłużone piwo ;p jeśli nie chcesz zewnętrznego programu vpn to... -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.
Nie udostępnia się portu SQL do publicznego internetu KROPKA - bo za tydzień zobaczymy posta - jak naprawić bazę po włamaniu albo coś innego nie fajnego. Sztuczniak dobrze pisze - VPN jest najlepszym rozwiązaniem. Czy bedzie to qnapowy vpn czy... -
Ssmolam odpowiedział w temacie Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.U mnie obecnie wygląda to tak, że w siedzibie mam stałe IP, "zwykły" router i sieć lokalną w której jest QNAP jako serwer bazodanowy i komputery pracowników. Teraz mam nowy oddział i chciałbym aby łączył się serwera znajdującego się w...
-
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.Wbrew @SiewcaRyżu opinii bo oczywiście na rację. Chciałbym tylko zasugerować że jeśli oddział który będzie się łączył dysponuje stałym IP, to nie widzę przeciwwskazań pod warunkiem że na firewall zezwolisz na dostęp z konkretnego IP. Najmniej... -
Ssmolam odpowiedział w temacie Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.Dzięki za informacje, zacznę o sprawdzenia opcji z VPN, trochę obawiałem się wydajności takiego rozwiania ale skoro mówicie, że będzie ok to sprawdzę jak to działa. Którego dostawce VPS polecanie? OpenVPN, Qbel? EDIT: Jeszcze jedno pytanie...
-
QNAP odpowiedział w temacie Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.Krótko: problem najpewniej wynika z tego, że w Twojej konfiguracji Container Station nie ma automatycznego „przekierowania portów” na poziomie GUI dla istniejącego kontenera w trybie bridge, lub kontener nie ma opublikowanego portu. Masz trzy...