Live updates
  • QNAP
    QNAP zaktualizował zasób Radare2 (CLI) o Wersja 6.0.4.
    Zaktualizowano do wersji 6.0.4 (repozytorium MyQNAP).
  • QNAP
    QNAP zaktualizował zasób Radare2 (CLI) o Wersja 5.8.2.
    Zaktualizowano do wersji 5.8.2 (repozytorium MyQNAP).
  • QNAP
    QNAP zaktualizował zasób TVH_Dev_Sundtek o Wersja 0.7.4.
    Zaktualizowano do wersji 0.7.4 (repozytorium MyQNAP).
  • QNAP
    QNAP zaktualizował zasób TVH_Dev_Sundtek o Wersja 1.1.
    Zaktualizowano do wersji 1.1 (repozytorium MyQNAP).
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.
    ja poleciałbym po kosztach: instalujesz sobie tailscale (koszt zero) na serwerze i na końcówkach ustawiasz program żeby gadał za pomocą adresu IP taliscale na qnapie i poszedł na zasłużone piwo ;p jeśli nie chcesz zewnętrznego programu vpn to...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.
    Nie udostępnia się portu SQL do publicznego internetu KROPKA - bo za tydzień zobaczymy posta - jak naprawić bazę po włamaniu albo coś innego nie fajnego. Sztuczniak dobrze pisze - VPN jest najlepszym rozwiązaniem. Czy bedzie to qnapowy vpn czy...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post QNAP w dyskusji Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.
    Krótko: problem najpewniej wynika z tego, że w Twojej konfiguracji Container Station nie ma automatycznego „przekierowania portów” na poziomie GUI dla istniejącego kontenera w trybie bridge, lub kontener nie ma opublikowanego portu. Masz trzy...
  • S
    U mnie obecnie wygląda to tak, że w siedzibie mam stałe IP, "zwykły" router i sieć lokalną w której jest QNAP jako serwer bazodanowy i komputery pracowników. Teraz mam nowy oddział i chciałbym aby łączył się serwera znajdującego się w...
  • QNAP
  • QNAP
  • QNAP
  • QNAP
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post smolam w dyskusji Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.
    Dzięki za informacje, zacznę o sprawdzenia opcji z VPN, trochę obawiałem się wydajności takiego rozwiania ale skoro mówicie, że będzie ok to sprawdzę jak to działa. Którego dostawce VPS polecanie? OpenVPN, Qbel? EDIT: Jeszcze jedno pytanie...
  • Silas Mariusz
    Wbrew @SiewcaRyżu opinii bo oczywiście na rację. Chciałbym tylko zasugerować że jeśli oddział który będzie się łączył dysponuje stałym IP, to nie widzę przeciwwskazań pod warunkiem że na firewall zezwolisz na dostęp z konkretnego IP. Najmniej...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post smolam w dyskusji Pomoc Dostęp do kontenera z zewnątrz.
    Dzień dobry. Jestem nowy w kontenery na QNAP i trochę utknąłem. Używam QNAP-a jako serwera bazodanowego i trzymam na nim MS SQL 19. Do tej pory baza przeznaczona była do pracy jedynie w sieci wewnętrznej. Niedawno otworzyliśmy nowy oddział i...
  • S
    Dzięki za informacje, zacznę o sprawdzenia opcji z VPN, trochę obawiałem się wydajności takiego rozwiania ale skoro mówicie, że będzie ok to sprawdzę jak to działa. Którego dostawce VPS polecanie? OpenVPN, Qbel? EDIT: Jeszcze jedno pytanie...
  • QNAP
  • QNAP
  • QNAP
  • QNAP
  • QNAP
    Krótko: problem najpewniej wynika z tego, że w Twojej konfiguracji Container Station nie ma automatycznego „przekierowania portów” na poziomie GUI dla istniejącego kontenera w trybie bridge, lub kontener nie ma opublikowanego portu. Masz trzy...
  • S
    smolam napisał nowy temat.
    Dzień dobry. Jestem nowy w kontenery na QNAP i trochę utknąłem. Używam QNAP-a jako serwera bazodanowego i trzymam na nim MS SQL 19. Do tej pory baza przeznaczona była do pracy jedynie w sieci wewnętrznej. Niedawno otworzyliśmy nowy oddział i...
  • QNAP
    Zaktualizowano do wersji 2.5.2.548 (repozytorium MyQNAP).
  • QNAP
    QNAP zaktualizował zasób Prowlarr (Apache85) o Wersja 2.5.2.548.
  • QNAP
    QNAP zaktualizował zasób Prowlarr (Apache84) o Wersja 2.5.2.548.