Witam. Zaczynam przygodę z PLEX i wskazuje bibliotekę BAJKI w PLEX jako PROGRAM TV i tylko wyszukuje mi Bajki które są w częściach - seriale i teoretycznie jest dobrze ale mam w tym folderze mase innych pojedynczych bajek. Co mam zrobić aby wszystko wyświetlało abym nie musiał dodawać kolejnej biblioteki. Chcę mieć jedną bibliotekę BAJKI a w tej bibliotece też seriale bajkowe.
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Tak jak powiedziałem gdzie indziej sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Bajki ktore sa "serialem" powinieneś umieścić jako seriale, bajki które sa pojedyńcze powinny być umieszczone jako film.
A więc na moim przykładzie Bajki (te które nie są odcinkowe) umieszczam w filmach:
A Bajki odcinkowe umieszczam w serialach. Od co cała filozofia. (nie znam możliwości połączenia dwóch rożnych rodzajów bibliotek w jedna.
A więc na moim przykładzie Bajki (te które nie są odcinkowe) umieszczam w filmach:
A Bajki odcinkowe umieszczam w serialach. Od co cała filozofia. (nie znam możliwości połączenia dwóch rożnych rodzajów bibliotek w jedna.
Zrozumiałem. Zrobiłem Tak:
ale teraz mi powstał kolejny problem jak dodałem drugą bibliotekę BAJKI jako FILMY to znowu mam bałagan w tej bibliotece bo bajki w serialach mam znowu rozsypane. Chyba muszę ręcznie je pousuwać z tej biblioteki?
ale teraz mi powstał kolejny problem jak dodałem drugą bibliotekę BAJKI jako FILMY to znowu mam bałagan w tej bibliotece bo bajki w serialach mam znowu rozsypane. Chyba muszę ręcznie je pousuwać z tej biblioteki?
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Na dysku twardym musisz rozdzielić Seriale do Seriali a Filmy do Filmów.
A więc
Bajki\ Bajki które nie są serialami
Bajki seriale\ Bajki które są serialami
Nie możesz wskazać tego samego źródła w dwóch miejscach. Tzn. Możesz ale będzie bałagan.
Ech... =].
A więc
Bajki\ Bajki które nie są serialami
Bajki seriale\ Bajki które są serialami
Nie możesz wskazać tego samego źródła w dwóch miejscach. Tzn. Możesz ale będzie bałagan.
Ech... =].
Zrobiłem folder Bajki seriale i przenoszę do niego seriale bajkowe żeby rozdzielić
popatrz na Plex Export (to jest ładny eksport tego co mam w Plexie)
każdy serial/film jest w swoim katalogu z nazwą angielską (żeby łatwo pobierac dane z theTVDB.com za pomocą TinyMediaManager - jest na forum opis co i jak).
dla filmów:
dla seriali:
Jak widac schemat jest prosty - <Nazwa Serialu> - S<Numer Sezonu>E<Numer Odcinka> - <tytuł odcinka>.<ext>
np : Arrow - 5x01 - Legacy.mp4
Dla filmów - <NazwaFilmu> <rok>.<ext>
np : Justice League (2017).mkv
każdy serial/film jest w swoim katalogu z nazwą angielską (żeby łatwo pobierac dane z theTVDB.com za pomocą TinyMediaManager - jest na forum opis co i jak).
dla filmów:
dla seriali:
Jak widac schemat jest prosty - <Nazwa Serialu> - S<Numer Sezonu>E<Numer Odcinka> - <tytuł odcinka>.<ext>
np : Arrow - 5x01 - Legacy.mp4
Dla filmów - <NazwaFilmu> <rok>.<ext>
np : Justice League (2017).mkv
Jesli bedzie w katalogu ze swoja nazwa ( a ty nie popsules ustawien plexa) to plex powinien złapac ze przybyło mu i przeskanuje nowo dodany element i po chwili znajdzie sie w bibliotece.Jak teraz pobiorę nową bajkę do folderu BAJKI to PLEX bedzie ją widział? Czy trzeba recznie jakoś bibliotekę odświeżyć?
dexter. Nie miałem tego zanaczonego ale już zanaczyłem. Dziękuje
Wskoczył film do biblioteki
Rewelacja jest QNAP 
Wskoczył film do biblioteki
I znowu nowy temat USYPIANIE
Poczytałem troche i różnie piszą o usypaniu jak rtorrent chodzi w tle. Chyba że się mylę? Ja codziennie wyłączam NASa 00:00 do 6:00.
Jeszcze jedno pytanko. Mam TV SAMSUNG 4K i mam aplikacje PLEX w TV wbudowaną czy mój PLEX SERWER z QNAP bedzie puszczał sygnał 4K przez PLEX?
Jeszcze jedno pytanko. Mam TV SAMSUNG 4K i mam aplikacje PLEX w TV wbudowaną czy mój PLEX SERWER z QNAP bedzie puszczał sygnał 4K przez PLEX?
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Z tego co mam w głowie to jeśli działasz po tej samej sieci to Plex odtwarza film bezpośrednio, a wiec nic dodatkowego nie musisz mieć właczone. Pytanie tylko jakiego masz NAS a dokładnie procesor który to otworzy. Może być tak ze masz za słabą maszynę do K4 10b. W tkaim wypadku można otworzyć film p oDLNA i to Twój TV weźmie odpowiedzialność za otworzenie wszystkich efektów a NAS będzie wysyłał tylko "0 i 1".
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
4K faktycznie problem ale 1080P bez problemu odpala na tv samsung. Mam tylko problem z chromecast na drugim TV. Mogę sreamowac większość filmów w 1080P. ale dwa mi przycina. Co jest dziwne film w 1080P o wadze 25 GB nie przycina a film w 1080P o wadze 9 GB przycina. Można to jakoś poprawić? To jest w tej samej sieci domowej co QNAP.