- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 725
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
FAQ - Qsync wolno synchronizuje dane do serweraUżytkowników około 60.
Jaki masz procesor w serwerze?
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 725
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
No to nie poszalejesz. Bo Qsync jest dedykowanym narzędziem do pracy grupowej a żeby synchronizować pliki między X komputerami, musi robić do bazy danych X rekordow per plik i per każdy user zapisuje timestamp. I to jest normalne prawidłowe zachowanie przy takiej ilości użytkowników. Tylko mocniejszy sprzęt.
Proponuje używać Qsync z funkcją inteligentnego przechowywania.
PS.
Dlaczego firma (zakładam, skoro 60 userów), postawiła zainwestować grosze w storage? Czym ktoś się kierował?
Proponuje używać Qsync z funkcją inteligentnego przechowywania.
PS.
Dlaczego firma (zakładam, skoro 60 userów), postawiła zainwestować grosze w storage? Czym ktoś się kierował?
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Taka moja teoria z życia: Bo szkoda piniążka wydać - prezes musi jeździć lexusem po bułki ale na inwestycje w sprzęt IT to już szkoda pieniędzy.Dlaczego firma (zakładam, skoro 60 userów), postawiła zainwestować grosze w storage? Czym ktoś się kierował?
Nas był wstawiony już jakiś czas temu, użytkowników było z 25-30.
Czyli Qsync sobie z tym nie poradzi?
W panelu nie wyglada żeby był jakoś bardzo obciążony.
Nie ma jakieś alternatywy? Czytałem coś o bittorrent ale nie wiem czy to warte zachodu?
TS-453D | Czterordzeniowy serwer 2,5 GbE NAS dla zawodowców, z obsługą kart rozszerzeń PCIe dla 10 Gb/s lub dysków M.2 SSD w celu przyspieszenia działania
Nie ma jakieś alternatywy? Czytałem coś o bittorrent ale nie wiem czy to warte zachodu?
Połączono posty:
Taki :Nas był wstawiony już jakiś czas temu, użytkowników było z 25-30.
TS-453D | Czterordzeniowy serwer 2,5 GbE NAS dla zawodowców, z obsługą kart rozszerzeń PCIe dla 10 Gb/s lub dysków M.2 SSD w celu przyspieszenia działania
FAQ - Qsync wolno synchronizuje dane do serwera
doinstaluj do niego 2 dyski SSD (żeby mieć cache do zapisu) i popatrz czy są zmiany na lepsze.
jak dalej mało - zmienić nasa na taki z mocniejszym CPU.
doinstaluj do niego 2 dyski SSD (żeby mieć cache do zapisu) i popatrz czy są zmiany na lepsze.
jak dalej mało - zmienić nasa na taki z mocniejszym CPU.
Ok zrobię to, ale jesteście pewni że on nie daje rady? Sprawdzam wykorzystanie dysków czy procesora w ciągu dnia i wcale nie jest duże.
Wydawało mi się że to jednak aplikacja Qsync na komputerach słabo działa.
Dlatego szukałem innej aplikacji.
Rozumiem wymianę nas jak by wykorzystanie przez większość czasu było powyżej 50% ale tak to nie widzę sensu.
Wydawało mi się że to jednak aplikacja Qsync na komputerach słabo działa.
Dlatego szukałem innej aplikacji.
Rozumiem wymianę nas jak by wykorzystanie przez większość czasu było powyżej 50% ale tak to nie widzę sensu.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 725
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Spróbuj to co jest w tym linku. Zmienić CPU throttle.
z czystej ciekawości ile plików łącznie jest synchronizowanych?
Bo czasem może być tak, że zwyczajnie Qsync indeksuje kontent na komputerach dlatego jest opóźnienie.
z czystej ciekawości ile plików łącznie jest synchronizowanych?
Bo czasem może być tak, że zwyczajnie Qsync indeksuje kontent na komputerach dlatego jest opóźnienie.
Panowie, obserwuje od wczoraj nasa i tu jak mam wykorzystanie procesora 50% to max.
A Qsync i tak ciągle robi problemy, np.
u jednego użytkownika pokazuje że zsynchronizował pliki które użytkownik edytował.
Ale tak naprawdę na serwerze są te pliki w poprzedniej wersji i tak naprawdę ich nie edytował..
Mam mnóstwo takich kwiatków... To chyba jednak ten Qsync jest badziewny.
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Patrząc na wykres to strasznie duże IO Wait:
Link: https://www.reddit.com/r/qnap/comments/u2x18f/fellow_qnapers_have_you_ever_encountered_such_ups/
Link: https://www.reddit.com/r/qnap/comments/u2x18f/fellow_qnapers_have_you_ever_encountered_such_ups/
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 725
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE