-
Dyskusja Problem z dostępem do dysków sieciowych LAN
Próbuję i przez nazwę i przez ip, w obu przypadkach się nie da. Foldery mam zmapowane po nazwie. Próbowałem również dostać się z innego komputera w sieci lokalnej i jest ta sama sytuacja. Oczywiście po ip mogę się lokalnie zalogować do GUI przez przeglądarkę. Przez QFinder również nie mogę...- Ster
- Post #3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Problem z dostępem do dysków sieciowych LAN
Cześć, po restarcie QNAPa mam problem z dostępem do dysków sieciowych. Nie zaszły żadne zmiany, przy wyłączonym firewallu również nie ma dostępu. Próbowałem usuwać i dodawać na nowo poświadczenia w Windows 11, nic to nie dało. Restarty NASa też nie pomagają. Wyłączałem i włączałem SMB, też na nic.- Ster
- Temat
- dyski sieciowe mapowanie dysków sieć udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Nie działa hasło Admina po resecie
Dziękuję za pomoc, kolejny reset przyciskiem pomógł. Inna kwestia, że QFinder Pro go nie znajduje, ale z tym da się żyć na szczęście ;)- Ster
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Nie działa hasło Admina po resecie
Witajcie, musiałem dziś zainicjować mojego Qnapa od nowa. Zacząłem konfigurację, ale przyszedł moment, że potrzebuję się zalogować przez SSH na admina. No i tu pojawia się problem. Zresetowałem hasło admina poprzez przycisk reset (mam nawet o tym komunikat w Qnap) ale nie mogę się na niego...- Ster
- Temat
- ssh
- Odpowiedzi: 4
-
Archiwum RAID1 Wolumin ma status Odmontowany
Cześć, po zawieszeniu się QNAPa, resecie i synchronizacji RAID1 oraz ponownym restarcie QNAPa dostałęm komunikat o odmontowanym woluminie. Klikanie w Sprawdź nic nie daje, dostaję tylko komunikat o błędzie sprawdzania. Mam gorącą prośbę do Was by mnie jakoś nakierować co mógłbym zrobić by...- Ster
- Temat
- raid1
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Problem z portami po zmianie providera
Właśnie rozmawiam z infolinią, nie dają publicznego IP, więc będzie trzeba odstąpić od umowy i wrócić do Vectry. Dzięki za pomoc.- Ster
- Post #4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Problem z portami po zmianie providera
...bridge, upnp włączony: Problem polega dokłądnie na tym, że wszystkie porty mam zamknięte i nie mogę się dostać do qnapa z zewnątrz poprzez domenę ****.myqnapcloud.com. Również w rtorrent komunikat sugeruje zamknięcie portu. MyQnapCloud wygląda następująco w podsumowaniu: Mimo powyższego...- Ster
- Temat
- dns myqnapcloud
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Agregacja portów TS-251 i TP-LINK AX6000
Jeśli LACP włącza się jeszcze gdzieś indziej niż z automatu przy wyborze 802.3ad dynami, to nie. Jeśli jest to gdzieś indziej, to poprosiłbym o podpowiedź gdzie?- Ster
- Post #3
-
Dyskusja Agregacja portów TS-251 i TP-LINK AX6000
Cześć, mam problem z zestawieniem agregacji portów pomiędzy TS-251 a Tp-link AX6000. Według instrukcji routera, agregacja obsługiwana jest na portach LAN2 i LAN3, tak też podpiąłem QNAPa. Po włączeniu agregacji na routerze i zestawieniu na nasie 802.3ad dynamic, QNAP przestaje być widoczny w...- Ster
- Temat
- agregacja tp-link ts-251
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja rTorrent - Określony czas wysyłania torrenta
Cześć, mam problem z udostępnianiem pobranych torrentów. Automatycznie po pobraniu, status zmienia się na ukończono i nie mam możliwości jego udostępniania. Grupa ratio wygląda następująco: Sytuacja jest identyczna dla torrentów bez grupy ratio, jak i dla grupy o nazwie 10.- Ster
- Post #15
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Jaki UPS do Qnap TS 251
Dzięki @Silas Mariusz za propozycję, ale jednak wolałbym coś tańszego. Serwer wykorzystuję do zastosowań domowych, ale dosyć często mam przerwy w dostawie prądu i dlatego chciałbym się jakoś przed tym zabezpieczyć. Powiedzmy, że mogę przeznaczyć 500 zł na UPS, ale 900 to już jednak trochę za...- Ster
- Post #8
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Jaki UPS do Qnap TS 251
Cześć, przymierzam się do zakupu UPS dla mojego Qnapa. Chciałbym by miał pełne wsparcie jeśli chodzi o funkcje, a cena była w okolicach 300 zł. Jesteście w stanie mi coś polecić?- Ster
- Temat
- domowy qnapa serwer tylko ups
- Odpowiedzi: 28
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Archiwum Brak dostępu po LAN, WAN działa
Hej, od wczoraj mam problem polegający na braku dostępu do QNAPa po Lanie. Problem dotyczy zarówno www jak i smb. Po Wanie wszystko działa bez problemów. Pingowałem lokalny ip i dostaję odpowiedź. Problem wystąpił nagle. Po restarcie mogę się zalogować po lanie do serwera, ale po około 2...- Ster
- Temat
- brak lan smb wan
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Harmonogram Cron dla pliku php
Puściłem testowo i z tego co widzę, to powinno działać, dziękuję Ci po raz kolejny ślicznie za pomoc :)- Ster
- Post #7
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Harmonogram Cron dla pliku php
...Ci ślicznie :) Cześć Wam, mam jeszcze jeden problem ze ścieżką do crona, mianowicie chodzi o Matomo. Na stronie Matomo jest następujący cron: 5 * * * * /usr/bin/php5 /path/to/matomo/console core:archive --url=http://example.org/matomo/ > /dev/null Jednak niestety nie wiem jak go zmodyfikować...- Ster
- Post #5
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Niskie prędkości torrent i speedtest
Ok, ogarnę switch. Powiedz mi jeszcze tylko jak możesz jak ogarnąć te sieciówki? Korzystać tylko z jednej, czy active backup? Innych ustawień na tym routerze nie zrobię.- Ster
- Post #11
-
Router to Asus RT N18U. Kabli nie zmieniałem skoro transfer samba jest ok. Spróbowałem na jednej sieciówce, niestety to samo. Jest gdzieś opcja w Qnapie, gdzie wpisuje się wartości up i downloadu?- Ster
- Post #9
-
Ok, ale mam pod routerem PC i PS4 po 1Gbit i faktycznie 300 Mbps jest. Jedynie Qnap, który jest podpięty pod dwa porty ma problem. Faktycznie myślisz, że to kwestia routera? Nie pamiętam czy w Qnapie się gdzieś wpisywało wartości WAN...- Ster
- Post #7
-
Około 100 MBps, przeważnie do 110 MBps- Ster
- Post #5
-
Dokładnie tak, telefony i konsola również. Tylko qnap ma do 160 Mbps.- Ster
- Post #3