-
Dyskusja Server TeamSpeak na QNAP TS-251+
@Silas Mariusz co do pogonienia developera to już chyba nie trzeba właśnie pojawiła się aktualizacja :cool: niestety dalej u mnie nie działa, być może dlatego że używam QTS v 5 ?- wojtek06061989
- Post #25
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
@Silas Mariusz myślałem o VM z Windows i tam serwer postawić, niestety sprzęt na jakim ma być serwer nie ma szałowej wydajności i ram też mało więc wolałem rozwiązanie "lżejsze" @SiewcaRyżu dam znać czy coś z tego wyszło ;)- wojtek06061989
- Post #23
-
@Silas Mariusz Hmm czyli w teorii powinien działać bez tych dodatków samo pobranie z qpkg i powinno ruszyć? Instalowałem na TS-251 oraz TS-364 i na obu nie działa. @SiewcaRyżu udało mi się uruchomić docera i chyba działa, jak już pisałem jestem w tym zielony więc okaże się po testach....- wojtek06061989
- Post #18
-
@SiewcaRyżu przyznam szczerze że nigdy nie używałem docera a nie jestem jakimś bardzo zaawansowanym użytkownikiem. Dlatego chciałem wybrać wersję z GUI- wojtek06061989
- Post #15
-
Witam, chciałbym zainstalować u siebie TeamSpeak, niestety bez CACert i QPerl a nie mogę ich zainstalować poneważ QPerl jest niedostępny w Qnapclub Store. Co zrobić w takiej sytuacji?- wojtek06061989
- Post #13
-
TS-364 vs TS-453D
Miałem te same obawy, ale na szczęście działają jak normalne dyski i można na nich postawić system- wojtek06061989
- Post #10
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
TS-364 vs TS-453D
Ja też finalnie wybrałem TS-364 i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony na tą chwilę- wojtek06061989
- Post #7
-
TS-364 vs TS-453D
Witam Piszę ten post ponieważ chcę wymienić swój ts-251 na coś nowszego i system dać na SSD, Byłem już zdecydowany na TS-453D ale ostatnio wpadł mi w oko TS-364 i wydaje mi się być całkiem sensownym wyborem gdyż system dał bym na raid 1 ssd M.2 a w 3 zatokach mogę stworzyć np raid 5 Serwer...- wojtek06061989
- Temat
- system ts-453d
- Odpowiedzi: 11
-
Zmiana z TS-251+ 4GB na TS-453D 8GB
A jaki rozmiar dysków z praktyki jest konieczny na system? czy 2x512 w RAID1 będzie wystarczające?- wojtek06061989
- Post #20
-
Zmiana z TS-251+ 4GB na TS-453D 8GB
Witam, Stoję przed podobnym dylematem chcę zrobić 2 pule, jedną na ssd pod system i drugą HDD w raid 1 Wszyscy doradzają na system SSD pojedyńczy, ja chciałem dać też raid 1, i tutaj moje pytanie. Mogę prosić o wyjaśnienie dlaczego ochrona dysku systemowrgo nie jest tak ważna, żeby dać raid? co...- wojtek06061989
- Post #18
-
Dyskusja Jak ograniczyć dostęp dla użytkowników DLNA ?
Wszystko wygląda że jest poprawnie, co dziwne jeden ze zwykłych userów, ale tworzony bardzo dawno też działa poprawnie z dlna... Dla mnie to jakiś bug. Mam wersję 4.4.1 Testowałem i zmieniłem typ konta użytkownika dlna na administrator i nic to nie dało... Testowo włączyłem teraz zaawansowane...- wojtek06061989
- Post #12
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Tak mam ustawione konto o nazwie DLNA jako domyslne, załączam screeny. Czy coś jeszcze potrzeba? Dziękuję za zainteresowanie- wojtek06061989
- Post #10
-
Dyskusja DLNA po ostatnim update do 4.3.6.0867 20190228
Koledzy to u mnie coś jeszcze innego, w Multimedia Center ustawiona ścieżka do multimediów, DLNA włączone, media streaming add także, mam utworzonych kilku różnych użytkowników, wszyscy z nich mają dostęp do partycji Multimedia i potwierdziłem dostęp na kilka sposób. Problem polega na tym że w...- wojtek06061989
- Post #13
-
Zgadza się musi i jest dodany poprawnie, problem w tym że działa tylko na koncie admin a na koncie dlna pokazuje na TV tylko folder "kolekcja prywatna" jakieś sugestie? Walczę z tym już od 2 dni- wojtek06061989
- Post #8
-
Zrobiłem identycznie u siebie ale niestety w folderach pokazuje mi tylko katalog home, nie pokazuje multimedia, użytkownik dlna ma prawo dostępu do multimedia. Co może być przyczyną?- wojtek06061989
- Post #6
-
Dyskusja Skaner Kyocera FS-1325MFP
Zgadza się wprost się nie da, Swoją drogą to jestem w szoku że Kyocera wypuściła taką drukarkę druk po sieci a scan po USB....- wojtek06061989
- Post #5
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Witam, Dziękuję za zainteresowanie tematem, zgadza się ma taką możliwość jednak tylko i wyłącznie poprzez kabel USB i aplikację KYOCERA Client Tool, której niestety nie zainstaluję na qnap. W instrukcji przed kupnem tego urządzenia też nie doczytałem o tym i wyszło w trakcie uruchamiania..... Z...- wojtek06061989
- Post #3
-
Witam serdecznie kolegów Od niedawna jestem posiadaczem TS-251 mam także urządzenie Kyocera FS-1325MFP posiada ona interfejs sieciowy ale niestety tylko do druku. Skanowanie tylko po USB co mega jest niewygodne..... Chciałbym podpiąć ją do Qnap'a i skanować do niego, Jako że jestem laikiem...- wojtek06061989
- Temat
- ts-251 virtualhere
- Odpowiedzi: 5
-
Witajcie
Nie wykluczone :) Pierwszy problem już się pojawił... ale zadałem pytanie w istniejącym temacie i myślę że pomożecie :) Pozdrawiam- wojtek06061989
- Post #3
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Witajcie
Witam Jestem Wojtek od niedawna jestem posiadaczem TS-251 i powoli zagłębiam się w jego możliwości. Od zawsze interesowałem się elektroniką oraz informatyką i bardzo lubię wszelkiego rodzaju gadżety :)- wojtek06061989
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!