-
Qnap TS-253d szybkość sieci
253D ma w standardzie gniazda 2.5gbe. Do 10gbe trzeba dokupic karte. pozdrawiam Alt- alt
- Post #7
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
E
Artykuł Google rolls out 2Gbps fiber service in Huntsville and Nashville
After launching a beta program just months ago, Google Fiber has announced that its 2 Gbps “2 Gig” tier is now widely available in Nashville and Huntsville. The plan costs $100 a month, compared to $70 for the 1 Gbps, and includes a WiFi 6 Multi-Gig Router, tri-band Mesh Extender and...- Engadget RSS Feed
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
P
QNAP TS-253D - Test serwera NAS z obsługą sieci 2.5GBase-T
W świecie technologii sieciowych ciężko dziś o zmiany mające charakter rewolucji. Po tym, co pojawia się na rynku można zaobserwować, że producenci reprezentujący poszczególne grupy produktowe skupiają się raczej na poprawianiu i udoskonalaniu sprawdzonych rozwiązań, niż na forsowaniu nowości...- PurePC.pl
- Temat
-
TS-231P2 czy TS-431P2 ?
Niby dużo nie potrzebujesz ale jednak na intelu jest większy wybór oprogramowania + wyższa wydajność. Ja osobiście uważam, że nie ma co się bawić w półśrodki i jakieś zabawki na arm (chyba, że ktoś chce to wykorzystać jako typowy dysk sieciowy na backup - to spoko). 4 dyskowy nas na intelu...- jerry1333
- Post #2
-
Jaki QNAP xx-453x-xx wybrać?
Troszkę odkopię, ale specjalnie się zarejestrowałem, żeby napisać. Zamówiłem 453D i niestety po fakcie doczytałem, że posiada tylko PCIe2 x2 (253D ma x4 bo posiada mniej gniazd na dyski). Stąd moje pytanie czy testowałeś już QM2-2P10G1TA po ethernecie 10Gb/s? Zakładam, że będzie bardzo...- sosen
- Post #24
-
Zmiana z TS-251+ 4GB na TS-453D 8GB
Im więcej ramu tym lepiej. Ustawienie: 1-SSD 2-3 RAID1 - jeżeli masz ważne dane, na których Ci będzie zależało - to uważam, że to obowiązkowo. 4-HDD cokolwiek Jest mega wygodne. System szybko działa, masz też spokój z RAIDem, a czwarta zatoka na cokolwiek. Resztę możesz podpiąć przez USB, jak...- Ice
- Post #3
-
QNAP TS-431XeU-8G - pytanie o switch 10GbE i kabel SFP+
Witam wszystkich forumowiczów! Zdecydowałem się na zakup NASa TS-431XeU-8G (model przeznaczony do zamontowania w szafie RACK). Chciałbym połączyć go z siecią lokalną przy pomocy kabla SFP+ 10GbE (AOC - aktywnego światłowodowego, ze względu na separację galwaniczną od pozostałych urządzeń w...- ovejaNegra
- Temat
- 10gbe qnap switch
-
P
QNAP prezentuje model TS-251D—multimedialny NAS ze złączem PCIe
QNAP® Systems, Inc. oficjalnie wprowadził dziś do oferty 2-zatokowy model TS-251D NAS. Wyposażony w dwurdzeniowy procesor Intel J4005 QNAP TS-251D może zostać wykorzystany m.in. do uruchamiania aplikacji QuMagie, która dzięki mechanizmom sztucznej inteligencji potrafi grupować podobne zdjęcia w...- PCFoster.pl - kanał RSS
- Temat
- aplikacji danych dzięki model
-
P
QNAP wprowadza nowy multimedialny NAS TS-251D
Dziś do oferty trafił 2-zatokowy NAS o nazwie TS-251D. Urządzenie wyposażono w 2-rdzeniowy procesor Intel Celeron J40055 2.0GHz pozwalający w wyjątkowy sprawny sposób zaspokoić multimedialne wymagania nawet najbardziej wymagających użytkowników. Na serwerze może zostać uruchamiania aplikacjia...- Przemysław Marczyński
- Temat
- może urządzenie
-
P
QNAP na CES 2020: rozwiązania dla inteligentnego biura i sklepu bazujące na AI oraz...
QNAP®, Inc. zaprezentował na targach CES 2020 całą gamę nowych produktów, w tym m.in. rozwiązanie do monitoring wideo QVR Pro a także narzędzie do rozpoznawania twarzy QVR Face Smart Facial Recognition Solution oraz platformę do analizowania zachowań klientów w obiektach handlowych QVR Retail...- PCFoster.pl - kanał RSS
- Temat
- dzięki także
-
G
Pomoc QNAP TS-253Be - brak dostępu do SMB, panelu administratora i plików
Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP XX-XXX Hej, mam problem z urządzeniem QNAP TS-253Be. Początkowo działało wszystko poprawnie. Skonfigurowałem je sobie, miałem dostęp do plików, panelu administratora itd. Niestety w pewnym momencie pojawiły się następujące...- gladiror
- Temat
- brak qfinder qfinder pro qnap smb ts-253be
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
D
Dyskusja Podstawowe ustawienia, dysku, qnapa, jak i sama konfiguracja.
No też na chwilę obecną tego używam. Ale nie na każdej stornie da się skopiować. @SiewcaRyżu Na temat komunikatu : "Network & Virtual Switch Infrastructure [Network & Virtual Switch] Failed to connect to the internet. System default gateway "Virtual Switch 1" and all adapters failed to connect...- Diabel200
- Post #14
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
N
https://www.qnap.com/pl-pl/news/2019/qnap-preze...
QNAP prezentuje adapter USB 3.0 to 5GbE QNA-UC5G1T – prosty sposób na wyposażenie PC lub NAS-a w obsługę sieci 5GbE/2.5GbE/1GbE/100MbE- (No Name)
- Temat
-
Q
QM2 wyglądają zacnie :), jeżeli macie serwer...
QM2 wyglądają zacnie :), jeżeli macie serwer QNAP z wolnym portem PCIe to coś dla Was. Jak nie macie to warto się zastanowić nad zmianą :) Karty PCIe z serii QM2 zapewniają obsługę dysków SSD M.2 i połączeń 10GbE RJ45 (opcjonalnie) w serwerze QNAP NAS*. Połączenie dysków SSD i łączności 10GbE w...- QNAP
- Temat
- 10gbe dysków karty
- Odpowiedzi: 1
-
Q
Zapraszamy do zapoznania się z pierwszym...
QNAP TS-453B, test serwera klasy premium Firma QNAP już nas przyzwyczaiła, że co chwilę prezentuje nowe rozwiązania, tym razem zaprezentowano nową serię TS-X53B. W skład nowej serii wchodzą trzy modele: dwudyskowy TS-253B, czterodyskowy TS-453B oraz sześciodyskowy TS-653B. Firma QNAP nową serię...- QNAP
- Temat
- 10gbe center serwera wydajność
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Słabe wysyłanie plików torrent w Download Station
Mam stałe IP zewnętrzne, a w sieci lokalnej serwer pobiera IP z DHCP - na rauterze w regułach przydzielania IP mam dodane powiązanie MAC serwera z jednym IP i za każdym razem serwer dostaje to samo IP - i sprawdzam port przekierowany do Download Station. Router ma włączoną usługę UPnP więc sam...- Fifiel
- Post #5
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
TS-670 Pro, TS-870 Pro QC30AR23
[Change Log] = = = = = = = = = = QNAP BIOS Release Note = = = = = = = = = = ############################################################################# Model : TS-670Pro,TS-870Pro (QC30) Chipset : H61+I82579 SIO : F71869 FPT Version : 8.1.0.1265...- Silas Mariusz
- Zasób
- Kategoria: BIOS ROM Files
-
Dyskusja Wirtualny switch - jak wyłączyć / usunąć
Witajcie ponownie, mam jedną maszynę wirtualną na QNAPie i chcę żeby ona wróciła ponownie jak było kiedyś spięta konkretnie z portem LAN 2, a na porcie LAN 1 działa QNAP. Bardzo prosze powiedzcie mi jak wyłączyć / usunąć ten switch wirtualny albo jak zrobić żeby wirtualka nie szła przez switch...- fan11
- Temat
- color networking połączenie switch
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
C
QNAP HS-251+ – NAS do salonu z HDMI
Wstęp i specyfikacja techniczna Serwery typu NAS powstały głównie jako urządzenia służące do przechowywania wszelkiego rodzaju danych. Z czasem, gdy ich moc obliczeniowa wzrosła producenci w obliczu zwiększającej się konkurencji rozpoczęli wyścig wzbogacając swoje w urządzenia w dodatkowe...- CDRinfo.pl - Serwis
- Temat
- dyski serwer serwera urządzenia
-
C
Recenzja QNAP TS-451 – recenzja czterodyskowego NASa z HDMI
Gorąco zapraszamy do recenzji serwera NAS w naszym serwisie. Poprzednio testowaliśmy urządzenie S DS415+. Tym razem przyjrzeliśmy się modelowi ze stajni QNAP o symbolu TS-451. Jest to bardzo ciekawy serwer, w którym znalazło się złącze HDMI, sercem jest procesor Intel Celeron, a całość...- CDRinfo.pl - Serwis
- Temat
- ts-451
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy