-
pomoc - Pomoc w analizie przyczyny problemu z logowaniem na Qnapa przez przglądarkę.
Wyczyściłem cache dołożyłem Firefoxa i Edga i na każdej przeglądarce jest tak samo- jimmiQ
- Post #3
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
pomoc - Pomoc w analizie przyczyny problemu z logowaniem na Qnapa przez przglądarkę.
Spróbuj inną przeglądarkę, wyczyść cache.- Ice
- Post #2
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Wiedza PiHole - QNAP
zrobiłem reset ustawień do domyślnych i pojawił się w lanie, hasło admin nie działało ale po rzuceniu okiem do user guide okazało się, że trzeba podać MAC1. Teraz robię kopię danych a potem wyczyszczę dyski i od nowa zainstaluje system i chyba wywalę migawki bo ponoć z nimi są problemy w...- winiak
- Post #33
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
M
Dyskusja jdownloader docker siezka filestation
Witam Panowie, kolejny wieczór kombinuje i nic z tego. Zainstalowałem contener station, póżniej portainer oraz jdwonloader (jaymoulin/jdownloader)przekierowałem porty, wykrywa mój serwer na stronie myjdowloader odpalam pobiera - tylko nie mam pojęcia gdzie zapisuje, nawet nie wiem gdzie to...- Marinaek
- Temat
- container station docker filestation jdownloader
- Odpowiedzi: 11
-
Dyskusja TS-230 leci na pół gwizdka
...poniżej 250 GB .. co chwila będzie mało miejsca - przerabiałem ze 128 GB , szkoda czasu. jeśli to twój pierwszy nas - to nie wgrywaj danych - pobaw się , potestuj (patrz teraz skan QuMagie, dyski ..) jak stwierdzisz że to to ,porób screenshoty ustawień, wyczyść nas do zera i zrób to dobrze.- SiewcaRyżu
- Post #4
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja TS-453D nieudany upgrade
Możliwe. Nie mam doświadczenia z Qnapem, to moja pierwsza awaria, ale świadczy o tym, że nie jest to najlepszy software. Widze, że MTU wyzerowało się na 1500, więc na pewno za pierwszym razem ta komendy nie podziałała. W międzyczasie jednak robiłem dodatkowy upgrade po włożeniu dysków, z linii...- sosen
- Post #9
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja QNAP TS-419P+ Problem z bootowaniem
j/w j/w- SiewcaRyżu
- Post #4
-
Dyskusja QNAP TS-419P+ Problem z bootowaniem
Dziękuję za odpowiedź. Model nowego QNAP to TS-473 PN:52200-001407-RS Jak z bezpieczeństwem danych na dyskach, czy po przełożeniu do nowego zawartość dysków nie zostanie wyczyszczona ? Na starym NAS dyski są w konfiguracji RAID10 Nowy QNAP nie był jeszcze uruchamiany, czy przed ewentualnym...- PiotrVV
- Post #3
-
Dyskusja Download station zwariowało, ciagle pobiera te same pliki do miesiąca
Ja używam cały czas i nie miałem nigdy problemów. :) Czyścisz zaznaczając odpowiednie pozycje po prawej stronie, tam gdzie screen uciąłeś. Ja to usuwam po każdym ściągnięciu pliku. Ewentulanie masz ikonę kluczyka na górze i wybierasz opcje usuń wszystkie zakończone.- robertrobo
- Post #4
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Download station zwariowało, ciagle pobiera te same pliki do miesiąca
Witam, po poprzedniej aktualizacji moja stacja pobierania zwariowała ... ciągle odświeża pobieranie tych samych plików, zaczyna od 64, dziś rano widziałem, że zostało już tylko 36, ale po porocie do domu znów widzę 63 do pobrania... Robiłem restarty, zatrzymywałem stację, restart, ponowne...- Sycamor
- Temat
- download download station pliki station
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Wymiana dysku systemowego
to jest opisane w pomocy qnapa - nie bede tego przepisywał bardzo jasne , dyski są fizycznie odpięte od nasa , żebyś czasem nie wyczyścił na nich danych!- SiewcaRyżu
- Post #4
-
Download OpenSeaChest (CLI)
Nowa aplikacja QPKG w sklepie Qnapclub Store: OpenSeaChest (CLI) Cross platform utilities useful for performing various operations on SATA, SAS, NVMe, and USB storage devices. Copyright (c) 2014-2020 Seagate Technology LLC and/or its Affiliates, All Rights Reserved openSeaChest open source...- QNAP
- Temat
- available drive seagate windows
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
J
Dyskusja Problemy z QuLog Center
Witajcie. Zwracam się z prośbą o pomoc - nie mogę sobie poradzić z QuLog Center. Przed aktualizacją ponad dwa miesiące temu wszystko pięknie działało i miałem możliwość sprawdzić co się dzieje z plikami na serwerze, kto edytował, kto usunął itp. W obecnej chwili nic nie jestem w stanie...- Jahoox
- Temat
- logi / diagnostyka qulog center
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
K
Dyskusja Blad po wgraniu aktualizacji na TS-853U-RP, wgranie firmwaru nie daje efektu?
probowalem pozniej od nowa tylko z cp i oddzielnie z dd i dalej to samo. Da sie jakos sprawdzic czy dom.img sie przy opcji cp skopiowal?. Nie wiem jaka jest zasada dzialania wgrania tego obrazu. Nie brakuje jakiejs komeny na poczatku sudo su?. Wyrwany ze swiata okienek we mgle bladze:D. Niby to...- koziolek10
- Post #3
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja Jak poprawnie zaktualizować rTorrent-Pro ?
OK, widzę że w jakimś wątku to było. Zalogowałem się z innej przeglądarki i wszystko jest na miejscu. Trzeba cache wyczyścić w obecnej.- Marvin27
- Post #8
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja PIhole blokowanie domen
Wersja oprogramowania Firmware: najnowszy Model serwera: QNAP TS 453BE Witam Otóż mam problem z blokowaniem niektórych domen, które dodałem do blacklist a mimo to wyświetlają się strony z konfiguracji zrobiłem aby wszystkie zapytania przechodziły przez Pi na dockerze na routerze wymusiłem...- bulgar71
- Temat
- container station pihole
- Odpowiedzi: 16
-
Archiwum Czyszczenie QTS ze starych plików i zmniejszenie rozmiaru QVR Pro Space
Cześć Pytanie 1: czy da się jakość wyczyścić foldery systemowe ze starych plików które zapewne zalegają gdzieś na dysku systemowym? Aktualnie pliki systemowe/inne zajmują ponad 121 GB co jest wartością dosyć kosmiczną jak na system który waży kilkaset MB, nawet z aplikacjami dodatkowymi niech to...- Grippen
- Temat
- czyszczenie qts
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
B
Archiwum Nawiąże współpracę ze specjalistą Qnap w celu konfiguracji i wdrożenia Qnap w małej firmie -Warszawa
Witam, Od około 2 miesięcy jesteśmy użytkownikami Qnap TS-451+. Urządzenie zostało jako tako skonfigurowane jednak borykamy się z pewnymi problemami, które chcielibyśmy rozwiązać. Również chcielibyśmy żeby ktoś pokazał nam pełne możliwości urządzenia które nabyliśmy i odpowiednio skonfigurował...- BartekAnteris
- Temat
- qnap serwis
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Problem z etykietami w rtorrent
ok to moment wgrywam plik i link dam na priv cache został wcześniej wyczyszczony, wszystkie wtyczki też zostały wyłączone sprawdzałem na firefoxie, chrome, vivaldi i nawet na edge serwer był restartowany wczoraj zawsze jest ten sam komunikat z błędem (poza nazwą etykiety w treści) EDIT...- goral87
- Post #19
-
Dyskusja Problem z etykietami w rtorrent
sprawdziłem w nowej przeglądarce, wyczyściłem cache, nowa prywatna karta i bez żadnego dodatku i dalej to samo- goral87
- Post #15