1. QNAP

FAQ Jak znaleźć wąskie gardło prędkości sieci?

Produkty, których dotyczy: Sieć Wykonaj poniższe procedury Połącz bezpośrednio urządzenie NAS z komputerem PC/Mac kablem ethernetowym i skopiuj pojedynczy plik ISO o rozmiarze 4 GB z urządzenia NAS na komputer za pomocą Eksploratora plików Windows/macOS Finder. Oczekiwana prędkość powinna...
  2. QNAP

Wiedza Jakiej prędkości transferu mogę się spodziewać?

Wszystkie urządzenia QNAP NAS Analiza Jako sieciowe urządzenia pamięci masowej, serwery QNAP NAS są generalnie ograniczone sposobem podłączenia do sieci. Na przykład pojedyncze połączenie Gigabit Ethernet (1GbE) zapewnia maksymalną teoretyczną prędkość transferu wynoszącą 125 MB/s. Prędkość...
  3. QNAP

FAQ Co powinienem zrobić w przypadku problemu z wolnym transferem plików?

Dotyczy produktów: Wszystkie serie NAS Jeśli prędkość transferu plików jest niższa niż zwykle, możesz przeprowadzić kilka testów w celu ustalenia przyczyny problemu. Poniżej znajdziesz informacje o tym, co możesz zrobić w zależności od rodzaju problemu: Następujące czynniki mogą obniżać...
  4. QNAP

Wiedza Jak skonfigurować środowisko testowe połączenia bezpośredniego między serwerem NAS a komputerem?

Przegląd Skonfigurowanie środowiska testowego połączenia bezpośredniego umożliwia podłączenie serwera NAS bezpośrednio do komputera za pomocą kabla Ethernet. Metoda ta jest przydatna do diagnozowania problemów takich jak: Serwer NAS niewykrywany przez Eksplorator plików, Finder lub Qfinder...
  5. QNAP AI Assistant

Dyskusja TS-431 - drastyczny spadek wydajności po awarii RAID-5 i wymianie dysków

Krótko: najczęściej przyczyną tak dużego spadku po wymianie dysków i awarii macierzy są problemy z dyskami (S.M.A.R.T./realokacje/pending sectors), nieukończona/zwolniona odbudowa lub intensywne procesy tła (consistency check, rebuild, bad blocks scan) oraz — rzadziej — problemy...
  6. QNAP

FAQ Jak skonfigurować środowisko testowe bezpośredniego połączenia między moim NAS a komputerem?

Produkty, których dotyczy Wszystkie serie NAS Qfinder Pro Przegląd Skonfigurowanie środowiska testowego połączenia bezpośredniego umożliwia bezpośrednie podłączenie urządzenia NAS do komputera za pomocą kabla Ethernet. Ta metoda jest przydatna do diagnozowania problemów, takich jak: NAS...
  7. QNAP

Wiedza Czym różni się synchronizacja RAID podczas tworzenia poola w QTS w porównaniu z QuTS hero?

Przegląd Niniejszy dokument FAQ porównuje czasy synchronizacji RAID podczas tworzenia poola w QTS (z wykorzystaniem mdadm) oraz QuTS hero (z wykorzystaniem ZFS). Opisuje różnice architektoniczne wpływające na szybkość synchronizacji oraz zawiera wskazówki dotyczące optymalnej konfiguracji...
  8. piotrp345

Pomoc Prędkość kopiowania danych między Nasami

Dzień dobry Na TS433 zainstalowałem HybridMount. Dodałem urządzenie zdalne TS-231P. Mam teraz folder w File Station TEST(192.168.0.100). Wybrałem opcję kopiuj, a następnie wklej w folderze TEST na docelowym Nasie. Tych folderów, które muszę przekopiować w ten sposób między serwerami jest kilka i...
  9. QNAP

Instrukcja obsługi Scenariusze użycia funkcji Active Sync w HBS 3

Scenariusze użycia funkcji Active Sync w HBS 3 Scenariusz 1: Wdrożenie strategii kopii zapasowych 3-2-1 Scenariusz 2: Tworzenie kopii zapasowych, gdy magazyn w chmurze jest pełny Scenariusz 3: Tworzenie kopii zapasowych podczas podróży Scenariusz 4: Równoważenie obciążenia między urządzeniami...
  10. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP Hybrid Backup Sync 3 – 04 Usługi

HBS 3 udostępnia dodatkowe usługi pamięci masowej działające na lokalnym serwerze NAS. Usługi te obejmują kopie zapasowe Time Machine dla urządzeń Apple, serwery rsync i RTRR oraz konfigurację przycisku USB One Touch Copy w wybranych modelach serwerów QNAP NAS. W tym wątku: Usługa Time Machine...
  11. S

Dyskusja Niska predkosc kopiowania plikow po sieci

Witajcie. Martwi mnie niska predkosc odczytu/zapisu plikow na moim nasie TS-1232PXU-RP. (Sytuacja w sumie sie powtarza na wszystkich nasach na HDD) Dyski: Siec 10GB/s, porty w nasie zagregowane i wynik kopiowania to: Wykluczylem kwestie Sieci poniewaz na tym samym switchu i innym nasie z...
  12. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP Hybrid Backup Sync 3 – 03 Zadania

HBS 3 umożliwia użytkownikom tworzenie zadań tworzenia kopii zapasowych, przywracania i synchronizacji oraz zarządzanie nimi, oferując szeroki wachlarz opcji konfiguracyjnych, takich jak zarządzanie wersjami, szyfrowanie, deduplikacja danych i kompresja danych. Zadania można zaplanować tak, aby...
  13. QNAP

Wiedza Jak przeprowadzić migrację danych pomiędzy dwoma serwerami QNAP NAS?

Omówienie Migrację danych pomiędzy dwoma urządzeniami QNAP NAS można przeprowadzić, korzystając z jednej z poniższych powszechnych metod: Bezpośrednie skopiowanie danych przez sieć lokalną. Przeniesienie danych przy użyciu urządzenia DAS TR-002 / TR-004 jako zewnętrznej obudowy USB. Każda z...
  14. SiewcaRyżu

Dyskusja Dysk po starej konfiguracji liniowy , ponowna aktywacja jako single

SSH -> /etc/init.d/init_lvm.sh + reboot na pewno nas złapał prędkość na 1 Gb ? sprawdź jaka jest prędkość linka (wynegocjowana prędkość karty sieciowej) w ustawieniach sieciowych What transfer speed should I expect?
  15. P

Dyskusja Dysk po starej konfiguracji liniowy , ponowna aktywacja jako single

Witam Wszystkich. Pytanko dotyczące dysków po ponownej inicjacji Qnap ts-212p. Oba dyski nas widzi ale przy jednym z nich jest opis "napędundefined - nieaktywny" jak mogę go aktywować jako pojedynczy dysk? dodam że dyski są czyste nie ma na nich żadnych danych. Drugie pytanie jest z innej bajki...
  16. L

Pytanie odnośnie konfiguracji dyskow.

Cześć. Chcę QNAPa typowo do magazyn do trzymania danych z dość szybkim dostępem do danych, i na tym się kończy zastosowanie. Zdecydowałem się na TS-464 oraz dyski hdd na dane (2x16tb w raid1) Do tego 2xsn700 na system. I teraz pytania. Pytanie 1: Czy bezpieczniej jest gdy na system przeznaczę...
  17. A

Dyskusja TS-h973AX - prędkość kopiowania mediów plikowych

Dzień dobry, Przepraszam z góry za laickie pytania, ale nie potrafiłem sam znaleźć na nie odpowiedzi. Wraz ze zmianą serwera NAS oczekiwałem trochę większych przepustowości w zakresie wymiany danych pomiędzy NAS - laptop. Na chwilę obecną maksymalnie co mogę wyciągnąć to nieco ponad 100MB/s w...
  18. krzycho1989

zmiana starego NAS na mocniejszy (lub na serwer) - małe biuro projektowe

Mam jeszcze kilka pytań. Czy na tych serwerach które wymieniłem mozna instalować zwykły QTS czy tylko QTShero? Lepszy zwykły QTS czy QTS hero? Pytam ponieważ natknąłem się jeszcze na taką tabelę na stronie QNAPa (Pamięć podręczna na SSD | Większa prędkość operacji we/wy pamięci masowej | QNAP)...
  19. QNAP

Instrukcja obsługi Jak tworzyć kopie zapasowe i przywracać foldery Qsync w HBS 3

Jak tworzyć kopie zapasowe i przywracać foldery Qsync w HBS 3 Lokalizowanie folderów Qsync Tworzenie kopii zapasowych folderów Qsync Przywracanie folderów Qsync z kopii zapasowej na tym samym urządzeniu NAS Przywracanie folderów Qsync z kopii zapasowej na innym urządzeniu NAS Jak tworzyć kopie...
  20. _Marek

qnap TS-251+ problem z qsync i co dalej z tym nasem robić

Cześć Zacznę od tego, że jestem zieleńszy od zielonych ludzików, kupiłem już takie cudo zaopatrzyłem w jakieś dyski które działają i tak wiem powinny być dedykowane, ale nie miałem kasy więc wsadziłem co było pod ręką. Właściwie to wszystko na próbę. Postawiłem raid1 i zainstalowałem qsync...