-
J
QNAP 109 pro - uszkodzony system
Po resecie nie uruchamia się do końca - miga status czerwono/zielono. W sieci widoczny tylko dysk Sata i Drukarki. Jak dostać się do swoich danych? Prosze o pomoc - nie jestem orłem, a nie chciałbym przez własną głupotę stracić swoich zasobów- Janusz68
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
J
Ponowna instalacja systemu 109pro II
Nadszedł ten dzień, że w końcu niewiele brakuje żebym go rozłączył i rzucił o podłogę <wsciekly> Próba zrobienia na nim czegokolwiek kończy się zwiechą. Pomaga restart o ile się da przejść do panelu administratora, najczęściej trzeba mu odłączyć zasilanie. Po włączeniu niby OK do momentu np...- Janusz68
- Temat
- modding
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
J
Denerwujący problem
Temat poruszałem w innym wątku, ale powtórzę tutaj : Mój serwer potrafi działać poprawnie bardzo długo bez żadnych problemów, ale zdarza się - ostatnio coraz częściej, że logowanie się do niego w domowej sieci trwa strasznie długo, co uniemożliwia normalne korzystanie. Największy problem to...- Janusz68
- Temat
- download station
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
J
Zapytanie o sens RAID-a w Qnapie
Qnap 109 pro II i dwa dyski pracujące w RAID1 Właściwie co mi to daje? Bezpieczeństwo danych - tak, ale tylko w przypadku gdy padnie jeden z dysków. Jeżeli uszkodzi się QNAP nie mam w ogóle dostępu do danych nawet jeśli są one nienaruszone na którymś z dysków? Muszę mieć innego sprawnego Qnapa z...- Janusz68
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 11
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
J
Dyskusja TS-109 PRO II - Brak dostępu
Instalacja serwera przebiega pomyslnie do momentu aktualizacji oprogramowania. W tym momencie wyskakuje błąd połączenia, co jest oczywiście bzdurą - wszystko sprawdzone, inne urządzenia sieciowe działają bez zarzutu. Ignorując ten błąd mam komunikat, że serwer został poprawnie skonfigurowany...- Janusz68
- Temat
- ts-109
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu