-
M
Dyskusja QNAP TS-464 a docker na arm
Czesc Niby proste, ale jakos nie oczywiste... Czy w container station na architekturze x86-64 (qnap TS-464), mozna tak skonfigurowac srodowisko dockera, aby zadzialaly obrazy z architektury arm? Konkretnie chodzi o dockera z natywnym raspberry? ps. wersja oprogramowania to QTS 5.1.6.2722- mirmil
- Temat
- #docker container station docker ts-464
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
M
Dyskusja Container Station i mount
Czesc Jaka ma byc skladnia dla mount, gdy chcemy cos podmontowac z poziomu Qnapa do np. ubuntu siedzacego w container station? np. mount -t cifs //IP/var/Mount/VIDEO /home/mirmil/_Download_ -o username=name,password=pass zwraca zawsze, w sumie niezaleznie co bym nie zrobil z uprawnieniami...- mirmil
- Temat
- container station mount smb station uprawnienia
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
M
Dyskusja Domoticz - system plugins
czesc Ma moze ktos Domoticza 4.9701 na Qnapie i opanowal PluginSystem? Ja niestety otrzymuje caly czas taki komunikat: PluginSystem: Failed dynamic library load, install the latest libpython3.x library that is available for your platform. oczywiscie mam pythona3, ktory nawet sie uruchamia i...- mirmil
- Temat
- color python python3 qnapie system
- Odpowiedzi: 8
-
M
Dyskusja Virtual Station i komunikat o uzywanych portach 8088 i 8089.
Witam Po instalacji QKVM i probie uruchomienia, otrzymuje komunikat: "[Virtualization Station] The port 8088 or 8089 has been used by other applications. Please disable those applications and restart Virtualization Station again.". Problem jest taki ze nie bardzo widze aby jakis program...- mirmil
- Temat
- port station virtual virtual machines virtualization station
- Odpowiedzi: 6
-
M
Dyskusja Container Station + Supla
Czesc Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0593 Model serwera: QNAP TS-251A Problem z Supla na Container, instalacja przebiega poprawnie, i pozniej po https://xxx:xx widzi okienko logowania, po wpisaniu poswiadczen przekierowuje mnie na adres www qnapa z sieci wewnetrznej. I teraz najlepsze...- mirmil
- Temat
- container station supla ts-251a
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
M
Dyskusja Kompilowanie miniDLNA
czesc Czy moze komus udalo sie skompilowac minidlna z ReadyMedia ? Uprzedzajac pytanie po co? dodalem obsluge plikow DSD (*.dff, *.dsf) i dzialaja, wiem bo udalo mi sie skompilowac na innym urzadzeniu pod arm7, a na qnap utknąłem;( Zatrzymuje sie na: "configure: error: libavutil headers not...- mirmil
- Temat
- modding
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
M
Dyskusja DSD i DLNA QNAPa
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0262 27.07.2017 Model serwera: QNAP TS-251A Witam Czy poprzez wbudowany serwer DLNA lub Media Streaming add-on sa u Was przesylane pliki DSD do wybranego urzadzenia? U mnie niestety nie dziala;(. Oczywiscie z tych samych lokalizacji itp, itd na QTwonky...- mirmil
- Temat
- color dlna działa ts-251a
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)